Den på förhand mest intressanta semifinalen spelas mellan Ystad och Alingsås och nu är det dags för ett retur möte. Ystad sammanfattade det bra på sin hemsida genom att säga att Alingsås helt enkelt var mycket hungrigare och bättre i det första mötet. Man kan mycket, mycket bättre än vad man presterade och på hemmaplan bör man ha en bra chans till seger. Jag tror man revanscherar sig och lirar därefter. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – Alingsås HK
  • Spel: Ystad IF HF -1,5
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 18.10

Alingsås gjorde en riktigt bra prestation senast när man efter hårt jobb, tillslut, enkelt kunde avgöra och vinna. Man-man spelet fungerade utmärkt och jag vill ge extra plus till Bergendahl som var riktigt bra bakåt. Matchplanen var som vanligt att jobba hårt bakåt och sedan kontra sönder, vilket man fick utdelning på i andra halvlek när man i minut 35 (ungefär) tog ledningen och höll den matchen ut. Samtidigt gjorde Ystad en sämre match och vanligtvis brukar man ha det svårt mot just detta motstånd. På bortaplan lär det bli en helt annan matchbild och det trycket man oftast skapar i Estradarena, kommer inte ske i Ystad. Jag rekade emot Alingsås i det första mötet och väljer att gå emot även idag då jag anser att man i det stora hela är snäppet sämre än Ystad.

En sämre prestation senast ska följas upp av en bättre idag då man får chans till revansch. Ystad vet hur man ska slå Alingsås då man gjort det två gånger om i serie-spelet och på hemmaplan är man betydligt starkare. Lukas Nilsson och Anders Persson var de enda som fick godkänt senast, och kommer även Kim Andersson igång så sitter alla pusselbitar på plats. För de som undrar hur det är med storskytten, Lukas, så är det inga problem och han ska vara fräsch till start trots att han utgick i andra halvlek. Bättre satsningar framåt och tuffare spel bakåt, samtidigt som man inte får bjuda på enkla mål, ska vara receptet till vinst. På hemmaplan tror jag man löser det och denna semifinal är vidöppen!

Så vad blir mitt lir? Jag trodde på Ystad senast och står fast vid det även idag när man får spela på hemma mark. Man har slagit Alingsås tidigare och får man igång sitt spel så kommer det bli bra. Oddsen är helt okej och jag väljer att plocka en lina som höjer spelvärdet. Ystad -1,5 liras till en insats på medel!