Torsdagens bästa match spelas i Ystad där hemmalaget tar emot ett formtoppat AlingsåsYstad är riktigt bra och har två-tre spelare som håller högsta nivå i elitserie då man bär detta lag på sina axlar medan Alingsås har en mer komplett trupp där lagbygget är i fokus. En riktigt intressant match där två topplag kämpar om platsen bakom Kristianstad och frågan är vem som ska dra det längsta strået idag? Jag vågar inte tippa något lag som vinnare och skippar därmed 1-x-2 markörerna för att i stället plocka en överspelslina som ser fin ut. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – Alingsås HK
  • Spel: Över 50,5 mål i matchen
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Alingsås är ännu en gång med i toppstriden och håller en riktigt bra nivå match efter match. Man erhåller en komplett trupp som är stabil då man lyckas få laget att prestera kontinuerligt. Ett 6-0 försvar där man är duktiga på man-man spelet har visat sig vara lyckat då ett facit på 10-1-1 får anses vara godkänt. Idag gästar man Ystad som är en topp motståndare och man kommer få det tufft. Man kommer dock till mötet med fyra raka segrar mot lag som LugiSkövdeRicoh och Redbergslid och formen finns där. Anfallsspelet har fungerat bra och får man till kontringsspelet som man är kända för kommer det att bli en hel del mål, och då överspelslinorna ligger på låga siffror ser jag ett fint spelvärde. Ystad brukar vanligtvis ta mängder av skott utifrån och med ett par missar kan det resultera i omställningar. Jobba mål!

Över till Ystad och som jag nämnde tidigare är man rena kontrasten till Alingsås då vissa spelare bär det tunga ansvaret. Jag syftar på skytteliga ledaren Lucas Nilsson, landslagsmeriterade Kim Andersson samt den gigantiske målvakten Anders Persson. Fungerar dessa spelare fullt ut så kan man slå vilket lag som helst i elitserien och på sistone har det sett riktigt bra ut. Man är snäppet under Alingsås i tabellen då man tappat onödiga poäng i form av oavgjorda resultat mot sämre motstånd, och risken finns att dessa spelare har en dålig dag och då kan det resultera i en förlust. Jag tror dock man tänder till rejält idag och fungerar skyttet som det ska så lär det bli en hel del mål. Som jag nämnde tidigare så är linorna satta ganska lågt och jag har en skön feeling!

Så vad blir mitt lir? 1-x-2 markörerna är knepiga och överspelen ser bättre ut. Över 50,5 mål i matchen är inte något märkvärdigt och då oddset når upp till 1,85 lirar jag utan att tveka. Insatsen får ligga på medel!