De flesta lagen har två matcher kvar och mötena är extremt viktiga. Dagens enda match befinner sig i Ystad där det skånska laget tar emot gästande tabelltvåan, Alingsås. Alingsås som har tre matcher utan vinst kommer med full revanschlust mot ett Ystad som höjt sig på sistone och tagit två raka segrar. En vinst här för Alingsås skulle innebära att andraplatsen i tabellen i princip skulle säkras, å andra sidan så skulle en vinst för Ystad innebära större chans till en fjärdeplats. Frågan är vem drar det längsta strået? Jag håller ett av lagen som det starkare, och får ett fint odds på det. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås HK rak vinst
  • Odds: 2.15 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.30

Hemmalaget Ystad har på senaste tid, som jag nämnde förut, kommit igång och tagit två raka segrar. Senast besegrade man Ricoh, som i och för sig inte hade något att spela för, med 18-23 vilket i min bok är pliktskyldigt. Innan det drog man även in två poäng mot Guif på hemmaplan då man vann med 27-24 och formen verkar stiga ju närmre slutspel man kommer. Dock har man visat sig vara svängiga under detta senaste halvår då chockerande förluster har kommit mot sämre lag, och stortalangen Lukas Nilsson tappat lite i jämförelse med första halvåret. Och för de som tittar på Ystad, så kan man tydligt se hur denna pojk har så stor betydelse för laget. För att man ska ha någon chans att vinna idag krävs full prestation från, självklart, hela laget men framförallt Lucas. En nackdel för Ystad, anser jag, är att man inte gillar att möta den sorters försvarsspel som Alingsås erhåller då man har ett offensivt man-man 6-0 försvar. Där av ska i mina ögon Ystad inte vara favoriter som man för tillfället är och min åsikt är att Alingsås har bättre chans till triumf!

Över till gästande Alingsås, som man inte får glömma fortfarande håller titeln som svenska mästare. Till skillnad från Ystad så har Alingsås gått ner sig lite på sistone och tre raka matcher utan vinst är ett faktum. En annan positiv sak som man kan dra ur detta är dock att man har en enorm hunger efter seger då det var längesedan man hade en sådan här dålig svit och jag tror det kan ha stor betydelse. Ser vi ändå till den senaste matchen som man spelade, så slutade den oavgjort mot Redbergslid efter att ha haft 23-20 men tappat till 26-26 med nio minuter kvar. Raden med två oavgjorda och en förlust på senaste tre kan vara missvisande och jag håller Alingsås som det starkare laget!

Bägge lagen har press på sig då det endast är två omgångar kvar av serien och vinster är ett måste för en bättre placering. Jag tror att Alingsås pallar trycket bättre samt har en större hunger och revanschlust. Samtidigt så är man i grund och botten ett bättre lag både kapacitetsmässigt samt individuellt och jag väljer att lira rak vinst på Alingsås till en insats på medel!