Efter en tråkig och dålig inledning på US Open så vänder jag mig till en lite mer rutinerad spelare i dessa sammanhangen och spelar på Mikhail Youzhny idag emot Gilles Muller.

  • Matchen: Youzhny – Muller
  • Liga: US Open
  • Speltips: Youzhny -4.5 games
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 17.00

Mikhail Youzhny ifrån Ryssland är en väldigt teknisk spelare och besitter sina större kunskaper inom grundspelet, alltså backhand och forehand. Hans enhandsbackhand är ett bra vapen där han spelar med mycket top spin och brukar innebära problem till slut för lite sämre spelare och det gör att dom till slut lägger tillbaka enklare bollar till honom som gör att han får avgöra med sin väldigt fina och flaka forehand. Youzhny är en bra servare också, hans första serve får han mycket gratispoäng på men hans andra serve är inte lika bra men han är såpass mycket bättre än Muller i spelet så det ska inte vara några problem.

Gilles Muller trivs inte alls på defensiven, han vill helst och ska helst ligga på offensiven för att hans defensiv är rätt så obefintlig. Han har en väldigt bra första serve och en rätt så bra forehand, hans backhand är rätt så dålig, för mycket misstag kommer att komma ifrån den och det kommer Youzhny att spela på mycket idag. Mullers returspel är väldigt dåligt och han är mer känd att vinna mot spelare som gör misstag eller att han vinner pga sin serve men han har inte form nu och då kan han inte lita så mycket på den.

Jag ser helt klart att Youzhny ska vinna denna matchen och att han även ska vinna den med lite marginal.

Lycka till!

/Lidde