Vi har kommit fram till dom avslutande matcherna för att komplettera fjärde rundan och nu står den formtoppade ryssen Youzhny emot Hewitt som verkligen har haft tur med vem han har mött hittills i turneringen.

  • Matchen : Mikhail Youzhny v Lleyton Hewitt
  • Liga : ATP US Open
  • Speltips : Youzhny -2.0 games i matchen
  • Odds : 1.81 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 18.30

 

Mikhail Youzhny ifrån Ryssland har verkligen hittat formen till årets sista grand slam turnering här i New York. Han har spelat ut Mahut och Dolgopolov utan att tappa set och knappt varit pressad i något set i någon av dom matcherna. I tredje rundan mötte Mikhail åldringen Tommy Haas som har haft ett riktigt bra år men han gillade verkligen inte hur Mikhail spelade då han verkligen hade läst Haas spel och bara spelade över bollen på Haas backhand och tvingade han till att ta initiativet hela tiden vilket han inte trivdes med, väldigt smart av Youzhny. Mikhail har servat väldigt bra under turneringen och sett avsevärt säker ut i spelet, speciellt hans backhand som har stämt riktigt bra hittills och jag kan inte se att allt det ska fallera idag.

Lleyton Hewitt ifrån Australien, den tidigare världsettan och det var just här i New York han vann sin första Grand Slam titel 2001. Skador har satt käppar i hjulet för Lleyton dom senaste åren och sist var det en fotskada som han fick operera, vid det tillfället trodde dom inte att han kunde spela tennis igen men han har kommit tillbaka men är som sagt inte ens nära samma spelare han en gång i tiden var. Att titta en hel match när Hewitt spelar är en total berg-och dalbana för ibland kan han spela otroligt bra och helt plötsligt så fallerar allting. Hewitt spelar otroligt flakt men han har liksom inget tryck i bollen och det kommer passa dåligt idag då han möter Youzhny som inte har något emot att spela långa bollar då det är det han vill. När Hewitt servar så kan vad som helst hända, han har inte alls varit stabil i serve gamen i US Open hittills och jag tror att han kommer bli breakad rätt många gånger idag.

Jag tror att denna matchupen passar ryssen väldigt bra, jag tror att Mikhail vinner med 3-1 i set och han kör det relativt komfortabelt.

Lycka till!

/Lidde