3/4 spel satt tillslut och lite otur med Chardy som chokade sönder i andra set där vi missade på ett gem. Intressant match mellan ryssen och letten, jag har två ord för Gulbis, nu kommer ryssen!

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Shanghai
  • Match: Youzhny – Gulbis
  • Spel: Youzhny +1.5 SET
  • Odds: 1.69 @ Pinnacle
  • Units: 4/10.
  • Spelstopp: 07:00

Youzhny går verkligen i vågor och det känns som att han har en av och på knapp, med andra ord så känns det som att när han vill vinna så vinner han och vice versa, vilket såklart inte är bra men det ser onekligen bra ut inför morgondagen.  Potentialen finns där och det såg vi inte minst förra året i US Open där han tvålade dit Haas som då var riktigt bra samt att han slog ut både Tsonga och Seppi i Cinicinnati i år utan att ha spelat särkskilt bra tidigare.

Han har stor respekt bland tenniseliten då han har en spelstil som passar alla underlag och har en förmåga att slå ur underläge. Youzhny står helst och matar från baslinjen där hans backhand är riktigt kraftig, Gulbis är lite för obalanserad för att kunna hantera detta fullt ut imorgon.

Dem möttes senast förra året i Cincinnati och där vann ryssen med 75 63.

Gulbis har inte gått som tåget direkt, han är en otrolig humörspelare och kan tappa det helt om det inte går som han har tänkt sig och det blir väldigt många set-tapp på grund utav det. Efter Indian Wells i år så har han varit bedrövlig och inte tagit sig förbi andra rundan i någon turnering, då har det ändå varit spelare som Benneteau, Johnson och Thiem, förlorade i två raka mot de förstnämnda och det är inte jättestarkt gjort.

Något vi kan se som till följd av hans temperament är att han tappar set mot spelare som Lukasz Kubot, Daniel Evans, Juan Monaco. Sedan har han 0-4 mot Benneteau denna säsong vilket inte är starkt samt två tiebreak i samma match mot Dodig. Han är inte på samma nivå som han har visat tidigare och att han plockar två set mot Youzhny imorgon är inte jätte sannolikt då Gulbis inte har råd att ge honom gratislägen, vilket kommer att ske.

Inbördes så står det 3-3 i matcher och Youzhny har vunnit de två senaste och båda på hard.

Twitter:@Haegge1