Donald Young går in i årets sista Grand Slam med enorm form på hemmaplan och får möta en formlös Challenger spelare vid namn Blaz Kavcic.

  • Matchen : Young – Kavcic
  • Liga : US Open
  • Speltips : Young -4.0
  • Odds : 1.86 @ Pinnacle Sports
  • Units : 4/5
  • Spelstopp : 20.30

Donald Young ifrån USA är en spelare som förra året inte ens visste hur man vann matcher på ATP touren men nu på slutet av detta året så har han börjat visa framfötterna och börjat prestera riktigt bra tennis. Det är sedan turneringen i Washington som han har börjat spela bra igen, där vann han över spelare som Benneteau, Istomin och Anderson som är bra spelare på ATP touren. Donald är en spelskicklig vänsterhänt spelare som är bra på att hålla bollen i spel och att pressa ut spelarna crosscourt med sin forehand där han gillar att spela mycket vinkel vilket kommer passa enormt bra på Kavcic’s backhand.

Blaz Kavcic ifrån Slovenien är en spelare som egentligen främst håller till på Challenger touren och gör det helt okej där, kommer ofta långt i hardcourt turneringarna dock tror jag det beror på att han åker till länder som Kazakstan, Kina och Uzbekistan där det inte alls är bra motstånd. Kavcic sista tre veckor har varit helt otroligt dåliga, han har förlorat emot Becker och Edmund i två raka set och emot en totalt formlös Nicolas Mahut så vart han förödmjukad då han bara tog fem games i matchen. Så fort Kavcic försöker sig på en ATP turnering eller när han får möta en bättre spelare så får han enorma problem och det lär han få idag också.

Om Kavcic fortsätter att spela som han har gjort på slutet så kan denna matchen gå väldigt fort med Young’s formkurva, hemmaplan och en publik i ryggen brukar inte heller sitta fel för amerikanerna och därför investerar jag i -4.0 games på Young.

Lycka till!

Följ mig på Twitter @Liddess för mer spel!