Den första gruppspelsomgången i årets upplaga av Europa League ska sparkas igång denna torsdagkväll. Young Boys, Schweiz, ska ta emot anrika Liverpool, England. Jag kommer testa ett drag till ett högt odds.

  • Match: Young Boys – Liverpool
  • Spel: Hemmalaget att göra mål i båda halvlekarna
  • Odds: 4,60 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 19.00

Detta får ses som ett roligt alternativ till exempelvis hemmalaget att göra minst 2 mål i matchen (som också kommer spelas) nu när oddset sticker ut något om man jämför med några andra bolag.

Mycket fokus på kvällens bortalaget, där jag tolkar Liverpools laguttagning som ett tecken på att en utebliven, storstilad insats inte är lika med världens undergång. Inga konstigheter med det då man har en hyfsat viktig match, i och med en trög inledning på ligaspelet, på söndag när man ska ta emot den stora rivalen Manchester United hemma på Anfield.

Till kvällens match har man valt att ställa över ett antal spelare. Pepe Reina kommer inte vakta målet. Försvarsspelarna med Daniel Agger och Martin Skrtel i mittlåset samt ytterbackarna Glen Johnson och Martin Kelly vilas. Lagkaptenen Steven Gerrard och Joe Allen kommer inte medverka på det centrala mittfältet. Man får även klara sig utan Luis Suarez på topp.

Veteranen Jamie Carragher bildar mittlås med Sebastian Coates

…likaså målvakten Brad Jones, som var det tredje alternativet på den positionen förra säsongen. I övrigt är det svårt att säga så mycket mer om hur engelsmännen kommer starta den här kvällen. Det kommer bli en mix med spelare som inte förväntas starta på söndag med någon yngre förmåga. Knappast några dåliga fotbollsspelare (Nuri Sahin, Fabio Borini, m.fl.) och ett bra läge för dom att visa upp sig, men i samma veva kunde man såklart ställa ett betydligt starkare lag på banan.

Den här matchen spelas på Stade de Suisse i Bern och dess konstgräs, och omställningen till det underlaget är inte alltid den lättaste för lag som inte är vana vid att spela på annat än naturgräs. Utöver det, så har större mirakel än det jag är ute efter faktiskt hänt. Speciellt när Premier League-lagen, vid flera tillfällen, inte har visat någon vidare inställning inför den här turneringen.

För Liverpools så förväntar jag mig att det här ska bli en tuffare uppgift att jämföra med motståndarna man kvalspelade med, dvs skotska Hearts och vitryska Gomel, och inte ens där bjöd Merseyside-gänget på något vidare imponerande spel.

Young Boys förväntas ställa upp med det bästa man har sett till ett relativt skadefritt material. Det här är en match som detta schweiziska lag i gulsvart tar på allvar, och någon bättre chans till att göra mål på/vinna över ett liknande motstånd får man inte alltför många gånger. Man har även visat sig vara svårspelat på detta konstgräs i dessa europeiska sammanhang där man, fram till mötet med danska Midtjylland i kvalet (man hade 3-0 att gå på från bortamötet) var obesegrat i 10 matcher.

Jag hoppas och tror att man väljer att gå hårt framåt under inledningen, då jag tror att man har en bra chans att rubba en inte alltför samspelt startelva hos gästerna samtidigt som man räknar in ovanan vid underlaget.

Plockar ytterligare två spel, båda hittar ni på Nordicbet:
Young Boys över 1,5 mål 2,90 2,5/10 units
Hemmalaget att hålla nollan 3,35 1/10 units

/Puyol