Elias Ymer tog en fin seger idag mot Sijsling men jag tycker inte man ska dra förstora växlar här. Sijsling kom aldrig upp till sin standard och var dålig rakt igenom. Han möter Muller som gör det bra på Challenger Touren och kan i sina bästa stunder hota många riktigt bra spelare.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Chennai
  • Match: Ymer – Muller
  • Spel: Muller -1.5 set
  • Odds: 1,83 @ Paf
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 12:30

Muller gjorde en solid insats mot Roger-Vasselin igår och vann tillslut efter en tre settare. Hans serve som är han största vapen var intakt. Han räddade även 75% av breakbollarna han hade emot sig och allt såg ut som det brukar göra när Muller har en bra dag på banan.

Nu möter han Ymer som han kommer att bryta ner med sitt aggresiva baslinje och volleyspel tillsammans med sin enorma serve. Nu är det något långsammare underlag men det ska inte ha någon betydelse när Ymer inte har det försvaret som krävs för att kunna ta ett set mot Gilles som är i form.

Ymer fick ett WC till Chennai och det utnyttjade han till max när han som slagt slog Sijsling, dock med mycket hjälp ifrån den sistnämnda. Jag blev inte jätteimponerad utav Elias och hade Sijsling haft en bra dag så hade han fått det betydligt tuffare. Han är en lovande spelare men han är fortfarande ung och har inte riktigt hittat spelet. Nu intar han hardcourtbanorna vilket är rätt sällsynt och han är mer grusspelare än något annat. Under förra säsongen så fick han endast med sig fyra segrar på tolv matcher och så fort det blir bra motstånd så vill det sig inte.

Jag tror aldrig att Ymer kommer att hänga med i Muller’s tempo som kommer att förr eller senare demolera honom med sitt agressiva spel. Så länge inte Muller gör en fruktansvärd match så är det mer troligt än vad oddsen säger att det blir 2-0.