Full omgång av segundan i helgen när primera division tvingas till uppehåll på grund av landskamper. Jag tycker mig ha hittat ett väldigt fint spel i Xerez – Ponferradina där ena laget lider av enorma problem både på och utanför planen just nu.

  • Match: Xerez – Ponferradina
  • Spel: Ponferradina
  • Odds: 2,98 @ pinnacle
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Xerez har jag skrivit om ett par gånger tidigare, för er som inte sett dessa texter så har laget alltså stora ekonomiska bekymmer och man ligger på jumboplatsen i segundan just nu. Man har hela 11 poäng upp till säker mark och även fast man mot förmodan skulle klara av detta så kommer man inte spela i segundan nästa säsong då ekonomin sätter stopp för detta. Laget har även haft enormt mycket spelarskador den här säsongen och det verkar inte bli någon bättring på den fronten, snarare att listan fylls på. Till den här matchen har man Jose Mari (anfallare), Iñigo Vélez (anfallare), Ruz (back), Iago Bouzon (back) och Redondo (back) på skadelistan, lägg därtill att det är frågetecken för Keita (back), Ogbeche (anfallare). Sedan har vi Patiño och Adrián Ruiz som lämnat laget och även Galán (back) missar matchen då han är avstängd.

Stora avbräck i laget alltså både defensivt och framförallt offensivt, inte bra för laget som gjort 4 mål på de 10 senaste matcherna.

Ponferradina har jag bara sett någon enstaka match av den här säsongen, men bevisligen gör man det riktigt bra då man är med och slåss på övre halvan av tabellen. En 8:e plats för tillfället och man har endast tre poäng upp till Las Palmas som skulle innebära en playoff-plats. Laget har aldrig tidigare varit upp i högstaligan och att man skulle ta steget upp denna säsong känns ju lite långsökt, men formen är bra och jag tycker man ska ha goda chanser mot ett rejält skadeskjutet Xerez. Man har 3-1-1 på de fem senaste matcherna och har faktiskt hittat målet rejält i dessa matcher med 11 fullträffar. Nu har defensiven inte varit den bästa i några av dessa matcher men man ska tänka på att Xerez är väldigt bleka framåt och har som sagt gjort 4 mål på de 10 senaste matcherna. Någon att hålla koll på framåt hos bortalaget är brassen Yuri (bilden) som haft en mycket bra säsong i hittills med 13 mål.

Inga nya avbräck hos bortalaget som kör på som i senaste matchen mot Guadalajara (2-2).


Med allt som händer i Xerez just nu och med tanke på alla spelare som saknas så måste man bara gilla oddset på tvåan här. Ponferradina jagar en topp-6 placering och då måste man vinna den här typen av matcher. Jag skulle bli väldigt förvånad om det här oddset står sig när vi börjar närma oss matchstart så passa på att fynda! Insatsen blir strax under medel.

/e@sy