Mitt andra spel för dagen kommer även det från segundan, och vi hämtar det ifrån matchen Xerez – Deportivo. Bortalaget leder ligan och är endast två segrar ifrån att säkra en plats i högstaligan nästa säsong. Blir ett målspel på Deportivo här som borde ha högre motivation!

  • Match: Xerez – Deportivo
  • Spel: Deportivo över 1,5 mål
  • Odds: 1.66 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Xerez har absolut ingenting att spela för då man placerar sig på en 14:e plats i ligan och kan varken ramla ur eller gå upp. Tränare Vicente Morena har gått ut och sagt att han kommer lufta laget och låta de som fått begränsad speltid under säsongen få spela här. Man hade haft svårt nog mot Deportivo med ett skadefritt ordinarie lag, och ska man nu lufta lite sämre spelare så tror jag man kommer få en riktigt jobbig afton.

Hemmalaget saknar målvakt Chema, backen Gerard och mittfältare Rafael Barber.

Deportivo sitter verkligen på leken och kommer förmodligen att spela i Primera Division nästa säsong, det enda som skulle kunna sätta stopp för detta är en total kollaps. Med fyra omgångar kvar så leder man ligan med sju poäng ner till tredjeplacerade Valladolid (främsta två får en direktplats). För att vara riktigt säkra måste man alltså vinna två matcher av de fyra som återstår, något jag tror man kommer fixa hur lätt som helst. Man har knallform och kommer till den här matchen med två säkra segrar i bagaget, 3-0 och 3-1. Man har en spets som inget lag i den här ligan har med spelare som Guardado, Lassad och Riki. Alla tre skulle utan tvekan platsa i ett lag i primeran.

Inga avbräck alls i bortalaget och man får tillbaka målvakt Aranzubia som varit skadad i tre matcher.


Deportivo har klassen och motivationen här och borde verkligen kunna skada Xerez rejält. När dessutom hemmalaget ska lufta startelvan lite så är det inget att snacka om. Över 1,5 mål på Deportivo finns till 1.66 hos bet365. Funkar även att spela raka tvåan till ungefär samma odds, men jag föredrar det här spelet då jag inte tror det blir någon 0-1 seger.

Kommentera gärna spelet om ni har frågor eller funderingar!

/e@sy