Även en fredagsmatch i segundan denna afton där tokjumbon Xerez gästas av Cordoba. Hemmalaget har fortsatta bekymmer med det mesta och jag tror inte man kommer räcka till här.

  • Match: Xerez – Cordoba
  • Spel: Cordoba
  • Odds: 2,16 @ pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Xerez är hopplöst sist i segundan och har hela 17 poäng upp till säker mark med 18 poäng kvar att spela om. Det innebär förmodligen att kvällens match blir den sista spiken i kistan för laget och det känns nog faktiskt som en befrielse för de flesta i klubben. Man har brottats med stora ekonomiska bekymmer den här säsongen och dessutom har man haft otroligt många skador i truppen och även spelare som flytt laget mitt under säsong. Så det finns inte direkt något att spela för och därför tror jag heller inte att motivationen är på topp i kvällens match trots hemmaplan.

Hemmalaget får idag klara sig utan Íñigo VélezJosé MariOgbecheBarber, RuzMaldonadoBruno Herrero och Rueda. Spelare som tillsammans stått för över hälften av Xerez mål den här säsongen och det är givetvis avbräck som är gigantiska.

Cordoba placerar sig på en 9:e plats i dagsläget och med endast 8 poäng upp till Las Palmas så har man faktiskt fortfarande chansen till playoff, men då måste man vinna ikväll för att inte halka efter ännu mer. Just Las Palmas besegrade man förra omgången med hela 5-1 och det är en vinst som borde gett laget en stor portion självförtroende inför avslutningen av serien. Bortaspelet har dock inte sett särskilt lysande ut den här säsongen men nu är det verkligen vinna eller försvinna och då tycker jag att man ska kunna besegra att lag som Xerez som egentligen inte har något alls att spela för.

Bortalaget saknar idag avstängda Alberto Aguilar, annars kör man på som i senaste matchen mot Las Palmas.


Cordoba är inte bara det bättre laget utan man borde även ha mycket större motivation då man fortfarande kan nå playoff. Xerez kommer spela i segunda B nästa säsong och jag tror det blir helt klart ikväll. Tvåan spelas med en medelinsats!

/e@sy