Omgång 6 är avslutad och vi blickar framåt mot nästa omgång. Men innan vi gör detta tar vi oss tillbaka till omgång 3 där den framskjutna matchen mellan Western Sydney Wanderers och Central Coast Mariners ska spelas. WS Wanderers har spelat finaler i AFC Champions League och det är därför den här matchen inte har spelats.

  • Western Sydney Wanderers – Central Coast Mariners
  • Spel: WS Wanderers -0.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.80 @ Bet365
  • Insats: 3.5/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

WS Wanderers har precis vunnit AFC Champions League, och därmed är man det första australienska laget som vunnit turneringen. Samtidigt så har man förlorat de 4 inledande matcherna av A-League, men det finns några saker man måste tänka på innan man dömer Wanderers. Faktum är att Wanderers är som bäst på hemmaplan, och där har man inte förlorat senaste 10 matcherna. Lägg till att man dessutom bara har släppt in 1 enda mål på dessa 10 hemmamatcherna. Nu har de 4 inledande förlusterna varit på bortaplan och man står alltså inför hemmapremiären nu! Man möter Mariners som man brukar ha lätt mot hemma, man vann hur som helst båda hemmamötena förra säsongen med 2-0. Jag tror att första vinsten kommer här då man är ett helt annat lag framför hemmafansen och man är nog taggade till tusen, dessutom kan man fokusera fullt ut då AFC Champions League är över. Senast borta mot Perth Glory spelade man bra, men då Glory är ett av seriens bästa lag just nu så är det ingen skräll direkt att man förlorade där. Man lyckades alltså slå Al Hilal i AFC CL med 1-0 hemma, så Mariners borde vara en mumsbit nu då, eller?

western-sydneycentral-coast-mariners

 

Central Coast Mariners har spelat dålig fotboll match efter match, och det är faktiskt en skräll att man ens har vunnit en match. Efter 3 raka förluster så lyckades man under söndagen göra en jätteoväntad upphämtning borta mot Melbourne City där man blev utspelade totalt i 90 minuter, men lyckades hämta upp 2-0 underläge till 2-2 i den allra sista minuten. Trots att man spelat dåligt har man alltså tagit 4 poäng på 5 matcher, vilket i och för sig inte är speciellt bra, men man har tur att man inte har 0 poäng. Man har ingen vidare spelidé, utan den går mest ut på att försvara sig för att sedan försöka kontra in ett skitmål. Man älskar att hamna i underläge och är rejält svårstartade, något som jag tror Wanderers kommer ta vara på. Det förvånar mig stort om Mariners skulle lyckas ta sig till slutspel den här säsongen, man är nog sämre än på många år faktiskt. Som sagt, brutalt flyt när man lyckades få med sig 1 poäng mot Melbourne City, men tur kan man inte ha varje match så här sätter nog WSW spiken i kistan ganska tidigt!


Wanderers är 10x bättre hemma än borta, och samma sak gäller i stort sett för Mariners. När Mariners spelar så ser det oproffsigt ut och man håller inte alls samma tempo som de andra lagen. WSW har trots dåliga resultat spelat bra emellanåt, och nu möter man ett av de sämre motstånden i ligan i en hemmapremiären som fansen och spelarna lär vara riktigt taggade inför. WSW kommer vinna enkelt här och jag värderar Wanderers vinst till runt 60%, alltså är 1.80 ett klart överodds. Mitt tips: 2-0/3-1