Pirtek Stadium står redo för första matchen på det nya året, och det är Western Sydney Wanderers som möter Central Coast Mariners på hemmaplan för andra gången den här säsongen. Förra mötet slutade 0-0, hur går det denna gången?

 • Match: Western Sydney Wanderers – Central Coast Mariners
 • Spel #1: Wanderers flest hörnor HT/FT
 • Odds: 1.85 @ WilliamHill
 • Insats: 3/5 Units
 • Spelstopp: 09:30
 • Spel #2: Wanderers Först till 2 mål
 • Odds: 2.50 @ WilliamHill
 • Insats: 2/5 Units
 • Spel #3: Wanderers Flest kortpoäng (gult=10p, rött=25p)
 • Odds: 2.60 @ WilliamHill
 • Insats: 2/5 Units

WS Wanderers är det enda laget som inte har tagit en trepoängare, det har dock varit bud på flera. Man har haft lite oflyt i båda derbyna mot Sydney FC, man var ineffektiva mot både Newcastle Jets (1-1) och Central Coast (0-0), och ännu mer ineffektiva senast mot Wellington borta (1-0). På hemmaplan spelar man allt som oftast ganska bra fotboll, men det har som sagt varit effektiviteten som spökar, och får man bara lite bättre skärpa i avsluten så kommer man göra betydligt fler mål, för chanser finns det gott om. Man skapar alltid mycket hörnor hemma samtidigt som man har ett stabilt och tight försvarsspel. Man kommer gå för fullt från start här och jag tror att man kommer skapa en del hörnor i första halvlek, faktum är att man har haft flest hörnor i halvtid och fulltid i alla 4 hemmamatcher hittills varav en var mot dagens motståndare Mariners. Man saknar anfallaren Tomi Juric (som varit sjukt ineffektiv) samt försvararen Spiranovic. Att man får flest kort ser jag som ett jättebra spel, 2,60 är alldeles för högt i mina ögon, och nu ser jag det dessutom positivt att Spiranovic saknas.

western-sydneycentral-coast-mariners

 

Central Coast Mariners vann i premiären mot Newcastle Jets (1-0), men har sedan dess gått vinstlösa i 11 raka matcher. Man har stått för ytterst få bra insatser, och de poäng man har tagit kunde man lika gärna ha förlorat. På senare tid har man släppt in en del mål, bland annat mot Brisbane (3), Perth Glory (4) och Melbourne Victory (3) för att nämna några. Ser vi till senaste gången dessa lagen möttes så hade Wanderers otroligt bra lägen att avgöra, och gjorde man det inte den gången så tror jag man gör det nu. Mariners har svårt att kontrollera matcher, och framförallt så har man svårt att göra mål. WSW är superladdade och kan säkert trycka dit flera mål! Mariners släpper oftast in fler hörnor än vad man skapar själva på bortaplan, även i halvtid, och det hoppas jag man gör här också då jag tror att man kommer bli utspelade likt förra matchen mot WSW. Montgomery återvänder, och Seung-Yong utgår. Mariners har faktiskt dragit på sig färre varningar än sina motståndare på bortaplan hittills, och senast lagen möttes blev det 1-1 i gula kort, som sagt så är 2,60 på att hemmalaget får flest kortpoäng riktigt bra!


WS Wanderers börjar bli desperata efter en vinst nu, och det känns verkligen som att man kommer ta 3 pinnar här. Senast spelade man ut Mariners och skapade massvis med målchanser och hörnor, och det tror jag man gör även här. Måste man sedan försvara en ledning tror jag man kan dra på sig en del kort, och det är en av anledningarna till att jag spelar kortspel för hemmalaget. Det är möjligt att WSW vinner med 1-0, men med den raka ettan (2,00) jämfört med FT2 mål (2,50) så måste jag välja den sistnämnda, för det är mycket som talar för att WSW får islossning snart.