WS Wanderers har inte vunnit en enda av deras sju matcher vilket gör att man är väldigt desperata nu. Men på andra sidan planen står fjolårets titelvinnare Brisbane Roar som endast har en poäng mer än Wanderers. Två lag i desperata tider, och jag tror vi kan få se en tillknäppt match där Wanderers drar det längsta strået.

  • Match: Western Sydney Wanderers – Brisbane Roar
  • Spel: Brisbane Roar Under 1 mål (asian)
  • Odds: 1.763 @ PinnacleSports
  • Insats: 3.5/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

WS Wanderers fick öppna A-League säsongen med 4 raka bortamatcher samtidigt som man hade AFC Champions League final i Saudiarabien vilket såklart tog på krafterna. De 4 inledande bortamatcherna förlorade man alltså och man spelade faktiskt inte speciellt imponerande. När man sedan fick spela sin första hemmamatch mot Mariners så såg vi ett helt annat Wanderers på planen, och även om det blev 0-0 där trots många målchanser till 1-0 så fanns det mycket att ta med sig där ifrån. I matchen efter skulle den första trepoängaren komma, då mot Newcastle Jets på hemmaplan, men där blev det 1-1 trots ett kraftigt spelövertag i hela matchen. Nu senast var man riktigt taggade då man spelade derby mot Sydney FC, och man tog ledningen med 1-0 och spelade väldigt bra, men även här tappade man och spelade 1-1. Så ännu har vi inte fått se ett Wanderers som tagit 3 poäng, men känslan är att det kommer snart, för på hemmaplan har man spelat bra även om resultaten kunde varit bättre. Nu möter man ett Brisbane Roar som inte har fått det att funka mot de flesta lagen hittills, så Wanderers är optimistiska här. För att sammanfatta Wanderers säsong än så länge så kan vi konstatera att man spelar bättre hemma än borta, och deras problem hittills har varit effektiviteten. Försvarsspelet har sett strålande ut på hemmaplan framförallt och det är nog här man kommer ta större delen av sina poäng den här säsongen.

western-sydneyBrisbane_Roar_FC

 

Brisbane Roar har precis som Wanderers underpresterat den här säsongen. Skillnaden är dock att Brisbane har gjort fansen besvikna både hemma och borta. Man förlorade de 4 första matcherna, varav 3 av dessa var på hemmaplan. Visst mötte man bra lag, men man såg otroligt tama ut, och dessutom kom Melbourne City’s första vinst i Brisbane. Den enda bra matchen man gjort var egentligen mot uddlösa Newcastle Jets då man vann borta med 0-4, vilket såklart var imponerande, men Jets såg otroligt bleka ut. Nyförvärvet Kurtishi trodde jag skulle ösa in mål, men han har, precis som övriga Brisbane-spelare, sett chockerande dålig ut. Senast lyckades man kvittera mot Perth Glory i 86e minuten, så man har väldigt tur att man ens har en enda poäng på hemmaplan hittills. Vissa bra tendenser har vi sett hos Brisbane, men dessa är alldeles för få och visas alldeles för sällan för att man ska på allvar kunna slåss om titlar den här säsongen. Borta mot ett hemmastarkt Wanderers tror jag inte man har mycket att hämta, dock kan man eventuellt fega till sig ett kryss här, men det blir inget fullt ös framåt från Brisbane Roar.


WS Wanderers har spelat bra på hemmaplan även om resultaten har uteblivit. Brisbane Roar har endast imponerat mot ligans sämsta lag Newcastle Jets. Wanderers är otroligt stabila hemma och släpper in väldigt få mål, och faktum är att man aldrig har släppt 2 mål eller fler hemma mot Brisbane. Jag tror inte Brisbane gör 2 mål eller fler den här matchen heller och väljer därför att spela Under 1 mål för bortalaget där vi får pengarna tillbaka om Roar gör exakt 1 mål, vinst blir det om Wanderers håller nollan. Lycka till mina vänner.

Alternativ till detta spelet är Under 2.5 mål i matchen.

Twitter @MrBwino & @spelaspelse

EDIT: (2/12-14) Nu har även en viktig Brisbane-spelare (Thomas Broich) blivit skadad och måste operereas. Detta är mycket bra för spelet.