Krisdrabbade Wolves tar emot ett annat lag som har bekymmer för dagen då Blackburn kommer på besök. Jag har hittat ett bra spel som jag tror starkt på, häng på!


Wolves – Blackburn

Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.85 @ Nordicbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Wolves som enligt många spåddes en bra säsong med en topplacering har inte alls uppfyllt detta. Man ligger på 18e plats i tabellen och har stora problem i klubben. Förra helgen mötte man Luton i ligacupen på bortaplan och den matchen förlorade man med 1-0 efter en usel insats. Klubbledningen fick nog och valde att sparka tränaren Solbakken nästintill direkt efter den matchen. Ny tränare för laget är Dean Saunders och det ska bli mycket spännande att se vad han kan uträtta i klubben. Han har haft en vecka tillsammans med laget och det återstår att se om han satt sin prägel på laget eller om Wolves fortsätter sin negativa trend.

Formen är allt annat än bra för Wolves och man har 3 raka förluster bakom sig och usla 1-8 i målskillnad på dessa 3 matcher. Nu är det dags för laget att vakna till och börja vinna matcher. Man har 9 poäng upp till playoff-platserna och det är verkligen inte omöjligt att plocka in under våren. Dagens motståndare har hittat formen igen och det kommer bli en tuff match direkt för Dean Saunders

Blackburn har en mindre kris i klubben då man står utan manager för dagen. Man sparkade Henning Berg som tränare den 27e December och eftter det har laget 3 raka segrar bakom sig varav den senaste var i ligacupen på hemmaplan mot Bristol City där man vann med 2-0. Så att sparka Henning Berg var ett bra val och för dagen har Gary Bowyer hand om laget tills en riktig tränare har hittats. Klubben skriver på sin hemsida att man inte kommer ha en ny manager klar till matchen ikväll. De övriga två matcherna vann man med 3-0 hemma mot Nottingham och 3-1 borta mot jumbon Barnsley. Som ni ser så har laget verkligen fått igång målskyttet igen och det talar för det här spelet! På bortaplan har laget 3-7-3 som resultatrad och 21-19 i målskillnad. Noterbart är att laget gör väldigt mycket mål på bortaplan och med sina 21 mål har man gjort tredje flest mål i serien på bortaplan!


Blackburns anfallare Jordan Rhodes har verkligen hittat formen och har nu gjort 3 mål på lagets två senaste ligamatcher och visar han samma form här så lär han göra minst 1 mål i den här matchen! Värd att hålla koll på!

Wolves får klara sig utan sin mittfältare Tongo Doumbia saknas för Wolves här p.g.a. sin skada. Utöver honom saknas fortsatt Razak Boukari, Dave Edwards, Steven Mouyokolo, Wayne Hennessey, Stephen Hunt och George Elokobi som alla är skadade.
Blackburn saknar sin målvakt Paul Robinson, försvararna Gael Givet och Adam Henley samt mittfältaren Etuhu här då alla är skadade. Man har fått bud från West Ham på försvararen Martin Olsson men man har sagt nej till det första budet men ett nytt är att vänta inom kort. Martin kommer troligen spela den här matchen trots ryktena. Blackburn har lånat in Todd Kane, 19 år, från Chelseas ungdomslag för att täcka upp problemen i försvaret.

För att  summera lite så har Wolves en ny tränare till den här matchen och han kommer givetvis göra allt och lite till för att vinna direkt inför lagets hemmafans. Spelarna i laget bör ha fått en nytändning och de som får chansen från start kommer givetvis göra allt för att ta chansen och det talar för en stark offensiv av Wolves. Man möter ett formstarkt Blackburn med flera spelare som givetivis har fått en nytändning den senaste tiden och Blackburn är absolut inte ofarliga trots bortaplan. Man har som ni kan läsa ovan gjort tredje flest antal mål på bortaplan och faller Wolves in i den dåliga trend laget var i tidigare så gör Blackburn minst 1 mål i den här matchen!