Wolves ångar på i ligan och radar upp segrar nu men som alltid i de lägre divisionerna, förr eller senare kommer förlusten. Ikväll ställs man mot ett hungrigt Walsall som kommer från en seger så frågan är om inte Wolves första förlust kommer redan här? Det är lokalderby och i mina ögon är den här matchen oerhört öppen.

Wolves – Walsall
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.80 @ Ladbrokes
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.45

Wolves ser smått oslagbara ut för dagen då man har 6 raka segrar bakom sig om man inkluderar segern på straffar mot just Walsall för två veckor sedan. Wolves hade hemmaplan även den gången och efter fulltid stod det 2-2 och noterbart från den matchen är att båda lagen vilade ett par gubbar, i Wolves saknades bland annat Carl Ikeme, Sam Ricketts, Leigh Griffiths och Kevin Doyle. Tunga namn som sagt men jag tror ändå det finns en rejäl revanschlusta hos Walsall inför det här mötet! Faktum är att Wolves är oerhört nära en förlust nu då man senast vann med nöd och näppe mot Swindon med 3-2 trots att man var rejält tillbakapressade långa stunder. I matchen före det slog man Port Vale bekvämt med 3-1 på bortaplan men innan det besegrade man Crawley med 2-1 efter att man fått en straff på tilläggstid och gjort mål. Man har i mina ögon haft väldigt mycket tur den senaste tiden och fått för många poäng i relation till vad de uträttat på planen. Förr eller senare kommer förlusten och jag tror mycket väl den kan komma här mot ett oerhört hungrigt och revanschsuget Walsall som inte kommer vika ned sig!

Den här matchen betyder givetvis otroligt mycket för Walsallspelarna då man ställs mot storebror Wolverhampton i ett lokalderby. Ingen annan ort i League One ligger närmare Wolverhampton än just Walsall. Man har inte mött varandra särskilt ofta genom åren och därmed har rivaliteten uteblivit men nu har man hamnat i samma serie och Walsall vill givetvis visa vad de gå för i en match som denna. Man kommer från en härlig seger när man besegrade Crewe på bortaplan med hela 3-0 i senaste matchen. Innan det var 2-2 matchen mot Wolves i cupen så visst har man spelat upp sig rejält nu då man hade 3 raka förluster innan det. Känslan är att man möter Wolverhampton i rätt läge nu då de haft en hel del tur den senaste tiden och deras spel har inte fungerat fullt ut, framförallt inte defensiven vilket jag hoppas Walsall klarar utnyttja ikväll!

craig-westcarr
Craig Westcarr har gjort 4 av Walsalls 8 mål den här
säsongen, han gör minst 1 ikväll!

Inget av lagen har några nya skador eller avstängningar att oroa sig över här.

Kort summering:
Det är oerhört många faktorer som talar för att båda lagen kommer göra mål. Det är ett ”lokalderby” för lagen vilket lär trigga igång spelarna än mer. Lagen möttes nyligen i cupen, matchen slutade 2-2, och Wolves vann turligt på straffar vilket bör innebära ett riktigt revanschsuget bortalag. Wolves har haft flyt ett par matcher nu och förr eller senare bör man få reaktion och förlora, kanske redan här? Walsall är lite på gång och gjorde en bra insats senast så formen pekar uppåt och man bör kunna höja sig ännu en nivå nu när man ställs mot rivalerna Wolves. Båda lagen har gjort den hel del mål den senaste tiden samtidigt som båda lagens defensiver varit väldigt skakiga i de senaste matcherna. Överspelet till 1.80 gånger pengarna är taget alla dagar i veckan!