Ett ruggigt viktigt möte i botten av tabellen då båda lagen ligger på samma poäng men på varsin sida om nedlyttningsstrecket pga målskillnad. Två pressade lag gör upp om dyrbara poäng men jag tror inte att det blir tight bara för det. Jag väljer ett spel som rent statistiskt känns väldigt bra på förhand.

  • Match: Wolves-Blackburn
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,64 @ Betsafe
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00 10/3

Wolves gjorde sig av med managern Mick Mccarthy för någon vecka sedan. Assistenten Terry Connor fick ta på sig huvudansvaret men efter en poäng borta mot Newcastle i hans första fight som chef så var laget åter tillbaka i skiten. 5-0 torsk borta mot Fulham i en match där absolut ingenting stämde.

Till dagens match återfår man Tottenham-lånet Bassong i mittlåset efter skada. En herre som blandar och ger. Brunkaren på det centrala mittfältet, Karl Henry, saknas dock. Troligtvis även mittbacken och kaptenen Roger Johnson som dök upp på en träning med alldeles för mycket alkohol i kroppen tidigare under veckan.

Blackburn har parkerat runt det där strecket under hela säsongen och managern Steve Kean har varit ifrågasatt av lagets supportrar ända sedan starten. Nu tog man i och för sig poäng senast (Aston Villa hemma) och man gör väl, i mitt tycke, det man kan göra med det materialet man har.

Givet går in i backlinjen efter avstängning och man har en trupp fri från skador och avstängningar.

Trots tabellplaceringarna så är dessa lag helt okej framåt, faktiskt. Av det jag har sett av båda gängen under säsongens gång så är de båda kapabla att skapa chanser, båda genom att spela sig till dom eller på gammalt, klassiskt, brittiskt vis.

Blackburn har t.ex. gjort fler mål än Liverpool och lika många som Newcastle, lag som krigar om platser ute i Europa till nästa säsong. Men då kan ni kanske även förstå, genom att ta en titt på samma tabellplaceringar som nämndes ovan, att det här inte är några lag som är särskilt stabila bakåt. Både Wolves och Blackburn är topp-3 tillsammans med Bolton över antalet insläppta mål i Premier League.

En intressant faktor rent statistiskt är hur ”båda lagen gör mål”-spelet har fungerat på Blackburn när laget är på resande fot. I 12 av 13 matcher har det gått hem, endast bom i bortamötet med serieledande Manchester City (3-0 till City) där man inte hade ett smack att säga till om. För Wolverhamptons del har båda lagen gjort mål i 9 av de 10 senaste matcherna på The Molineux, återigen sett till ligaspelet.

Ser fram emot en intensiv matchbild där inget av lagen direkt kommer stå och bolla i backlinjen. Tror helt klart att båda lagen ska ha en duglig chans att göra minst ett mål vardera under 90 minuters speltid.

/Puyol