Champions League rullar vidare under onsdagskvällen och Real Madrid har tagit sig till Tyskland för det första mötet utav två mot Wolfsburg. Marängerna kommer med en stark seger mot Barcelona i ryggsäcken och det skulle inte förvåna mig om man avgör detta dubbelmöte redan ikväll.

  • Wolfsburg – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid -1 (asian)
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Wolfsburg har gått knackigt i Bundesliga den här säsongen och placerar sig just nu på en 8:e plats i tabellen, med sex poäng upp till en europaplats. Formen är inte heller den något vidare då laget plockat en poäng på de tre senaste ligamatcherna och endast gjort ett mål framåt på dessa matcher. Förvisso tufft motstånd i förra omgången borta mot Leverkusen (0-3), men Darmstadt (1-1) och Hoffenheim (0-1) är inte något tyngre motstånd direkt. Kikar vi på hur tyskarna tagit sig hit så kan vi börja med att laget hamnade i en ganska gynnsam grupp tillsammans med CSKA Moskva, PSV och Manchester United. Efter gruppstadiet så slog man ut belgiska Gent med sammanlagt 4-2 över två möten så jag tycker inte att Wolfsburg fått bekänna färg ännu, men det kommer man få göra ikväll. Givetvis måste Wolfsburg gå för det idag för att kunna rubba Real Madrid över två möten, för på Santiago Bernabeu har man inte mycket att hämta, och det tror jag kan passa spanjorerna riktigt bra. Får man fina kontringslägen med Bale och Ronaldo så kommer det hända saker.
Hos hemmalaget stryker vi idag Sebastian Jung som inte kommer spela mer den här säsongen. Vi sätter även frågetecken för Das Bost, Naldo och Caligiuri. Ett par tunga avbräck om dessa inte kommer till spel. Inte heller Bendtner kommer till spel, då han lämnats utanför truppen.

wolfsburg_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid har väl inte haft någon kanonsäsong direkt då man placerar sig på en tredjeplats i La Liga och dessutom blev diskvalificerade ur Copa del Rey. Med detta sagt så är Champions League en sista utväg att rädda upp säsongen, och vi kan väl lugnt påstå att laget fått en väldigt gynnsam lottning i form av Wolfsburg. Formen är på topp hos laget som kommer in här med sex raka vinster på kontot. Senaste vinsten var extra imponerande där marängerna plockade ner BarcelonaCamp Nou. Ramos fick syna det röda kortet, men trots detta kunde Ronaldo skicka in segermålet efter en fin prestation. Vägen hit gick genom Roma som man besegrade med 2-0 på hemmaplan och samma siffror i Italien. Inga jättematcher i det dubbelmötet från spanjorerna, men jag tycker att motståndet är betydligt enklare nu. Kontringsspelet blir nyckeln för marängerna idag och där har man firma Bale, Benzema och Ronaldo som sett riktigt bra ut på slutet.
Inga större avbräck hos gästerna där vi endast stryker mittback Varane. Pepe går in och ersätter och i dagsläget tycker jag det är ett bättre alternativ.


Wolfsburg måste som sagt gambla lite på hemmaplan om man ska ha någon som helst chans i detta dubbelmöte, och det tror jag kommer passa Real Madrid väldigt bra. Man kontrar bort tyskarna och vinner med ett par bollar till slut. Real Madrid -1 (asian) spelas därför med en medelinsats.

/e@sy