Dags för 8-delsfinal i Europa League och jag lägger spelfokuset på matchen mellan Wolfsburg och Inter. Vi har ett Wolfsburg som gått som tåget en tid nu med ett litet bakslag senast i ligan och man möter ett Inter som har ett bra lag på pappret men kanske inte fått ut det till fullo. Matchbilden kommer bli som sådan att vi troligen får se ett hemmalag som öser på och gör dom bara första målet kommer matchen öppna upp sig rejält och jag tar ställning. Häng på!

  • Wolfsburg – Inter
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.77 @ Betsafe
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Wolfsburg är ett otroligt skickligt lag offensivt men har stora brister defensivt vilket man sett flertalet matcher mot lag där offensiven är bra, som när man möte Leverkusen borta (4-5) för ett antal matcher sedan, eller varför inte när man mötte ett Bremen borta (3-5) i form, för 3 matcher sen, och fick känna färg direkt. Dock vann man båda dessa matcher på grund av att man har en offensiv som är riktigt slagkraftig med De Bruyne och Bas Dost i spetsen där den förstnämnde är kreatören bakom allt och där den sistnämnde är den fantastiske avslutaren.

Man har inga märkbara skador vilket enbart är positivt och i och med att man åkte på en mina senast i ligan borta mot Augsburg (1-0) så kanske visst fokus låg på den här matchen. Och på hemmaplan är man väldigt starka eller vad sägs som ett facit med 14 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust. Och där 10 av dessa matcher gått över den rekade linan ikväll.

Det lär bli en matchbild där Wolfsburg kör rakt fram för att få med sig ett bra resultat till bortamatchen, och gör man bara det där målet kommer matchen öppnas upp rejält. För jag tror inte Inter är jättenöjda med en eventuell 1-0-förlust med tanke på hur bra Wolfsburg är offensivt och då kan nästan döda bortamötet ifall dom gör mål där.

wolfsburg_200x200     inter_200x200

Inter kommer från en bortamatch mot Napoli i helgen där man var utspelade i 70 minuter men där man lyckades reducera och sedan kvittera i en match som slutade 2-2. Den matcher säger ganska mycket om defensiven samt offensiven. För defensivt såg det inte speciellt bra ut i 70 minuter och visst borde Napoli stängt den där matchen, men Napoli bjöd in Inter i matchen och då visade man att man är riktigt farliga offensivt med tanke på de skickliga spelare man har individuellt.

Till denna match så kan man inte nyttja Brozovic eller Podolski då dom inte är anmälda till Europa league, däremot kan man använda Shaqiri som tränare Roberto Mancini valde före de två förstnämnda när dom hade 1 plats ledig. Och med en trio där Icardi, Palacio och just Shaqiri finns så kommer man kunna hota precis när som helst då Wolfsburg har ett ganska ojämnt försvar. Lägg även till det faktum att Fredy Guarin höjt sig rejält sen Mancini tog över Inter. Den mannen kan skjuta riktigt bra och har gjort en del mål på slutet.

Har väldigt svårt att se den backlinjen kunna stå emot den offensiven Wolfsburg har. Kanterna kommer få jobba stenhårt vilket jag inte tror dom klara i 90 minuter. Lägg även till att det är inte Handanovic som står i målet utan det är Carrizo, det är såklart ett minus anser jag.


Wolfsburgs styrka ligger i offensivt och man är väldigt starka på hemmaplan, defensiven ställer jag dock flera frågetecken kring dom man med jämna mellanrum sett galet ostabila ut bakåt. Man kommer troligtvis köra på offensivt för att få med sig ett bra resultat till returen. Inter å andra sidan har inget lag som bara kan backa hem och gå för 0-0, inte vad jag tycker i alla fall. Nä man har dock en bra offensiv med flera skickliga spelare och det är mycket möjligt att man får in 1 mål. Man har haft flera målrika matcher på bortaplan på sistone. Dock tror jag man ändå förlorar matchen, ska vi säga 2-1 ? Jag spelar Över 2.5 Mål till oddset 1.77. Insatsen får bli strax över medel här. Jobba nuuuu!!

/ L’orso