Det är dags för andra mötet i åttondelsfinalen och Wolfsburg tar emot belgiska Gent hemma på Volkswagen-Arena. Hemmalaget vann senast med 3-2 därav måste Gent sätta fart framåt. 

  • Match: Wolfsburg – Gent 
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Det ser bättre ut för Wolfsburg formmässigt, man har hunnit spela fyra seriematcher i väntan på returmötet och det har slutat med två vinster, ett kryss borta mot ett defensivt Hertha Berlin (1-1) och en förlust hemma mot Bayern München (2-0). Det är man säkerligen nöjda med för man har ju en del skadebekymmer. Forwarden Bas Dost, målvakten Benaglio, backarna Jung och Naldo har man bland annat på skadelistan, det är fyra ordinarie spelare. Offensivt har man en hel del kvalitativa spelare som har gjort det bra t.ex. Schürrle som gjorde Hattrick mot Hannover (4-0), sedan tycker jag att nyförvärven Kruse och Draxler bara blir bättre och bättre i Wolfsburg. I första mötet låg Draxler bakom mycket b.la. med att göra två mål. Dem är även fortfarande obesegrade i CL på hemmaplan med tre segrar och även i Bundesliga imponerar dem hemma på Volkswagen-Arena.

 

wolfsburg_200x200KAA_Gent_logo.svg

 

Gent har gjort en imponerande CL-säsong bara genom att ha ta sig till åttondelsfinal, deras grupp kanske var den starkaste men att dem tog sig vidare istället för Lyon och Valencia är ändå sjukt bra. Men det roliga tar nog slut redan i åttondelen, man släppte in tre mål på hemmaplan i första mötet och det betyder för att vara relativt säkra måste dem göra tre mål borta nu. De visade att dem besitter fina offensiva egenskaper i senaste matchen, nu måste man även sätta full fart framåt. Då gäller det att deras nyckelspelare kliver fram och visar vägen som t.ex. mittfältaren Milicevic, anfallarna Depoitre och Kums. Milicevic har hittills gjort tre mål och assisterat till två i CL och Kums har gjort två mål hittills men desto mer mål har han gjort i inhemska ligan (tolv stycken). Det är osäkert om Depoitre kommer spela eller inte p.g.a en skada, men hans ersättare blir i sådant fall Coulibaly, han gjorde ett av målen senast och är en fullvärdig ersättare.

Till kvällens match blir man utan backen Mitrovic och mittfältaren Van Der Bruggen p.g.a skador.


Givetvis svårt för Gent att vända på det här, men man kommer försöka och det är inte heller omöjligt att göra mål på Wolfsburg. Det kommer bli ytor för Wolfsburg när Gent lägger storvikt på de offensiva, jag testar därmed en medel insats på att båda lagen gör mål i kvällens möte.