Äntligen helg igen, vi ska fokusera på den sena lördags matchen som spelas på Volkswagen Arena mellan Wolfsburgs och Bayer Leverkusen. Det brukar bli målkalas. Så varför skulle det inte bli det nu. 

  • Match: Wolfsburg – Bayer Leverkusen
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ betsafe
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Wolfsburg har två raka segrar nu, senast blev det äntligen vinst på bortaplan mot Darmstadt (1-0) men det var inget skönspel i den matchen precis. Det har vart så i det flesta bortamatcher den här säsongen, man har raden 1-2-2 och målskillnaden 3-8 på resande fot. Bättre har det sett ut på hemmaplan, där har man raden 4-1-0 och målskillnaden 12-4 och senaste hemmamatchen vann man mot Hoffenheim (4-2). Då gjorde även nyförvärvet för säsongen Max Kruse sina tre första mål. Tyvärr är han skadad och kommer troligtvis inte vara med i den här matchen. Men man har ändå vettiga alternativ istället för han som t.ex. Schürrle och Draxler. På Volkswagen Arena brukar man slå Leverkusen relativt lätt, i de fem senaste mötena har man fem raka vinster och det har blivit över 2,5 mål i alla dem fem matcherna.

Som sagt som blir man utan Max Kruse, men även backarna Knoche och Lopes p.g.a skador. Det är också osäkert för backen Träsch.

wolfsburg_200x200leverkusen_200x200

Bayer Leverkusen är uppe i fem raka matcher i Bundesliga utan förlust nu, efter 0-0 matchen borta mot Hamburg i omgång tio så har man nu spelat tre tävlingsmatcher där man har gjort totalt fjorton mål. I Champions League mot Roma (4-4), senaste ligamatchen mot Stuttgart (4-3) och i Inhemska cupen mot Regionalliga West-laget Viktoria Köln (6-0). I dessa matcher har anfallaren Chicharito gjort fem mål och det känns som han är äntligen på gång nu efter sin tröga start. Man kan också se att dem inte ha vart så täta bakåt, visst mot Viktoria höll man nollan men det är ett lag från de lägre divisionerna och Leverkusen ställde upp med en riktigt bra elva. Man har haft svårt att hålla tätt mot offensivt skickliga lag har t.ex. två 3-0 förluster mot Dortmund och Bayern München. Wolfsburg är också ett offensivt lag och dem kommer inte att hålla igen på sin hemmaplan.

Man blir utan backarna Jedvaj, Hillbert och mittfältaren Aranguiz p.g.a skador. Sedan är mittfältsmotorn Kramer tveksam till spel p.g.a ryggbesvär.


Det här är ett möte som sällan slutar med lite mål. I de fem senaste matcherna har det blivit över 3,5 mål i fyra av dem. Oddset 1,80 @ betsafe för över 2,5 mål är riktigt bra och jag spelar en högre insats på det.