Washington är i Winnipeg för att möta just Jets för andra dagen i rad. Gårdagens match vann Caps och vill förmodligen fortsätta på samma våg. Däremot så är det ett specialspel jag kommer lägga fokus på idag.

  • Match: Winnipeg – Washington
  • Speltips: Under 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23/3, 00.05

Winnipeg förlorade gårdagens match med 4-0 mot just Washington. Matchen var tempofattig med väldigt få målchanser. Skotten slutade 25-20 till Jets favör och jag har svårt att se att det blir en helt annan matchbild idag än vad det var igår. Fler skott lär det garanterat bli, men tycker ändå linan är något hög. Jets är ett lag som åker mycket skridskor, checkar hårt och gärna dumpar puck. Laget är inte nämnvärt bra framåt och känns i allmänhet som ett lag som hellre brunkar än kör ett finlir. Man har snitt totalt under säsongen som ligger några skott under dagens lina och man har också normalt sätt ganska bra kontroll på sitt defensiva arbete. Man har mött Washington tre gånger denna säsong och två av dem har slutat under linan, båda matcherna spelades i Winnipeg. Genom åren när man mött Winnipeg/Atlanta så har man klarat linan vissa gånger, och andra gånger slutat under. Däremot om det ser ut någorlunda som igår så kommer man inte nå 59 skott idag heller. Dessutom är det totala skottsnittet på hemmaplan betydligt lägre än på bortaplan.

Jets shots off: 28.42
Jets shots off at home: 25.50
Jets shots def: 28.90
Jets shots def at home: 23.28
Jets shots against Caps last 10 games: 29.7

Washington är ett lag som offensivt inte skjuter speciellt många skott mot mål. Man skjuter också betydligt mindre skott på resande fot än vad man gör hemma i sin borg. Deras spel går mycket ut på deras två stjärnor, Nicklas Bäckström och Alex Ovechkin. Nicklas är den som ska stå för passningarna och ”Ovie” ska stå för skotten. Deras problem sista åren är dock att Ovechkin tappat kapacitet nåt så kopiöst. Han är inte alls samma spelare som han var för ett par säsonger sedan och enligt mig är han just nu en av NHLs mest överskattade spelare gentemot vad han tjänar. Potentialen har han, men han får inte ut det han kan. De är i övrigt ett lag som ofta söker en extra passning i anfallszon istället för att gå på eget avslut. Ovechkins spel när han kommer på vänsterkanten och bryter in är sönderläst av de flesta backar och han kommer inte lika lätt till skott längre. Man släpper till fler skott på bortaplan, men idag möter man ett ganska uddlöst Jets så tror de max kommer upp till 30 skott.

Caps shots off: 27.60
Caps shots off on road: 25.93
Caps shots def: 31.70
Caps shots def on road: 31.87
Caps shots against Jets last 10 games: 29.2 

——————————————————————————————————————————-

Statistiskt är det här spelet riktigt bra och därför spelar jag under 58.5 skott på mål (regular time) till oddset 1.85 hos Bwin med 6 units. Som matchen såg ut igår så kan det inte bli fler skott än dagens lina, men hockey är hockey.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden