Det väntas en underhållande match när Winnipeg tar emot klassiska Toronto. Känslan här säger att det kommer bli en hel del mål och ett överspel skulle kunna vara på sin plats. Jag känner dock att jag hittar ett odds som är mer lockande då ena laget har ett par viktiga spelare ur spel.

  • Match: Winnipeg – Toronto
  • Speltips: Toronto ML
  • Odds: 2.25 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/1, 01.05

winnipeg_200x200Winnipeg har gjort en fin säsong såhär långt. Man ligger precis runt i kring slutspelsstrecket i Western Conference och skulle man hålla det hela säsongen ut så får man se det som otroligt lyckat och även en liten skräll enligt mig. Man startade säsongen riktigt bra och man var stabila bakåt. Man spelade i ett ganska lågt tempo och drar gärna ner på det vilket gör att man ofta får ”pusta ut” lite. Däremot så kan man också anpassa sitt spel och man ställer om snabbt ifall motståndarna gör ett misstag. I vilket fall så verkar deras spel ha dippat lite nu på slutet och man börjar nu också släppa in en hel del mål. Något man inte gjorde alls i samma takt i början av säsongen som man gör just nu. Man gör också en hel del mål framåt, men känslan är när man möter ett såpass bra offensivt lag som man gör idag så tror jag den knackiga defensiven på senare tid är ett ganska stort hot för att Winnipeg ska kunna vinna. En anledning är kanske att man har en hel del spelare skadade och det är framförallt backsidan som är hårt drabbad. Framåt är Evander Kane borta i ett par veckor till och det är klart ett avbräck, såväl defensivt som offensivt. Backarna är väl det stora problemet då det är fyra ordinarie backar borta från spel. Zach Bogosian, Jacob Trouba, Tobias Enström och Mark Stuart är alla otillgängliga och självklart speglar det in på spelet med tanke på att de flesta är ganska viktiga kuggar. Formen pekar inte uppåt för Jets och skadorna kan sätta stopp för en vinst idag.

toronto_200x200Toronto har även dem ganska dålig form, men jag känner ändå att de har någon sorts fördel idag. Dessutom är oddset väldigt lockande denna afton. Leafs spelade så sent som igår borta mot Minnesota där man fick stryk med 3-1. En match som man dock genomförde ganska bra, men bara inte fick in pucken. Man brukar vara det lag som är effektiva och gör en hel mål, men igår gick det inte riktigt. Då ska det sägas att Wild är ett riktigt bra lag i sina bästa stunder och väldigt svåra att få hål på. Leafs sköt ändå 35 skott framåt och det är det få lag som klarat den här säsongen på bortais mot Minnesota som är otroligt hemmastarka. Idag har man en lite lämpligare uppgift. Jets har haft problem på slutet och jag tror inte direkt Toronto får problem med målskyttet två matcher i rad. Det brukar man inte ha och förutsättningarna kan väl inte bli så mycket bättre än vad dem är till dagens match med tanke på Jets jobbiga skadeläge. Enda negativa är väl att Jets har fått vila någon dag extra än vad Toronto har. Jag tror det blir en målrik match idag, men oddset lockar mer på en Toronto-vinst än vad det gör på ett överspel. Jag litar på underdogsen även här.


Winnipeg har gått ner lite i form. Toronto känns som att de kan knäcka varenda lag i ligan offensivt om man får allt att stämma. Det gäller att få hyfsad koll på defensiven ikväll för då vinner man detta. Mitt spel blir alltså Toronto ML till oddset 2.25 hos bet365. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden