Nattens NHL bjuder på ett par matcher och jag ska titta lite närmare på den jag gillar bäst. Oddset har tyvärr gått ner lite sista timmen, men det känns fortfarande spelbart på några ställen. Jag kommer hitta en vinnare mellan Winnipeg och St Louis.

  • Match: Winnipeg – St Louis
  • Speltips: St Louis ML
  • Odds: 1.81 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/2, 02.05

winnipeg_200x200Winnipeg har gått riktigt bra den här säsongen och man är i allra högsta grad med i racet om en av slutspelsplatserna i Western Conference. Tittar man på deras lag så är jag faktiskt inte jätteimponerad av spelartruppen utan deras styrka är nog hårda spel och att man har ett ganska jämnt lag. Man är tunga att möta och har flera kedjor som kan vara med och producera framåt. Formen till kvällens match känns väldigt svårsiad, men det känns ändå som att man är på väg nedåt lite. De senaste matcherna har man visat upp ett svajigt försvars- samt målvaktsspel och det kommer inte hålla om man fortsätter på den vägen. Man kan inte spela så dåligt bakåt mot ett lag som Blues för då kommer det straffa sig. Målvakten Hutchinson har inte heller imponerat på slutet och kanske är han också på väg att visa vilken målvakt han egentligen är. Enligt mig är han ingen att luta sig emot när det blåser. Till kvällens match har man även lite problem i laget på skadefronten. Bland annat så saknar man två av lagets klart bästa forwards pga skador. Det handlar om Mathieu Perreault och Blake Wheeler. Båda tillhör topp fem i den a den interna poängligan och med tanke på att man dessutom tappat Evander Kane till Buffalo så hade dessa två behövts ikväll mot ett av de bästa lagen i ligan. Michael Hutchinson är bekräftad för start och man saknar förutom de två ovan Grant Clintsome och Matt Halischuk.

st_louis_200x161St Louis har sett lite sega ut de senaste matcherna och man behöver hitta den där energin man hade för ett par veckor sedan igen. För på pappret är man ett klart bättre lag än Winnipeg och har även mycket högre ambitioner. Om man ska titta på de senaste matcherna man spelat så har man sett lite halvsega ut, men samtidig bör man också komma ihåg att man mött väldigt bra lag. Man har två raka förluster, men dessa har kommit emot Pittsburgh och Montreal, vilket inte är något att skämmas för. Inatt möter man ett sämre lag och det är verkligen rätt läge att studsa tillbaka på. Det här är ett lag man ska kunna avstyra och med tanke på att Jets saknar två av sina viktigaste forwards så får man inga bättre förutsättningar än dessa. Den här säsongen har man spelat en match mot varandra och den slutade 4-3 till Blues. Tittar man även historiskt sett så har dessutom Blues vunnit 8 av de 10 senaste matcherna inbördes, vilket såklart är en liten fördel. Brian Elliot är bekräftad starter för bortalaget och man saknar i skrivande stund endast Kevin Shattenkirk.


Blues är det bättre laget i grunden trots att man har två raka förluster. Jets saknar lite spelare som kan göra skillnad och då är mitt spel givet. Mitt spel blir alltså denna afton St Louis ML till oddset 1.81 hos betsafe. Insatsen kommer att stanna på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden