En match på schemat inatt och den ska vi givetvis ha ett litet speltips till. Kallinge vann matchen mot Halmstad tidigare idag och vi hoppas på lika god lycka inatt när Winnipeg tar emot San Jose på hemmaplan. Historiken går till Sharks fördel, men formen är under all kritik och frågan är om man kan vända trenden?

  • Match: Winnipeg – San Jose
  • Speltips: San Jose ML
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 6/1, 02.05

Winnipeg gjorde en riktigt bra insats senast när man slog Toronto med hela 5-1. Den matchen rekade jag Toronto och där var man helt fel ute. Det var Winnipeg för hela slanten och Toronto var aldrig ens nära att ta poäng. Idag kommer jag ta nya tag att gå emot Winnipeg och den här gången är det San Jose som står på andra sidan. Winnipeg har gjort det bra den här säsongen och jag tror många underskattar dem. Idag tycker jag dock oddsen borde vara lite jämnare än vad dem är. Jets har fortfarande en hel del skadebekymmer och man saknar sex spelare, varav fyra av dem är backar och dessutom relativt viktiga. Förutom senast så har defensiven varit lite knackig när dessa varit borta och jag räknar med att man måste göra en prickfri insats återigen för att kunna vinna och det känns som att det blir svårt när det är ett väldigt bra och disciplinerat lag på andra sidan. Man är ganska vassa offensivt på slutet, men det kommer behövas att göras ett par mål idag för att vinna matchen. Defensivt måste man som sagt göra en prickfri insats återigen och det tror jag kommer bli tufft. Mike Hutchinson är bekfräftad i kassen och har numera tagit över förstaspaden i Jets. De som saknas ikväll är Evander Kane, Tobias Enström, Mark Stuart, Zach Bogosian, Grant Clitsome och Jacob Trouba. Det är tunga avbräck helt klart.

San Jose har det lite tungt och man har förlorat fem av de sex senaste matcherna, vilket får ses som en ganska klar formsvacka. Nu ska det dock sägas att man mött lag som just nu är otroligt starka (Anaheim *2, Vancouver, St Louis, LA Kings). Den enda förlusten som man kanske ska skämmas för är den senast mot St Louis där man förlorade med hela 7-2. Jag ser det på nåt sätt som positivt att de fick styrk med så mycket då försvars- och målvaktsspelet inte fungerade, vilket i sin tur kan göra att man tänker lite extra bakåt en dag som denna. Det blir oftast så när man släpper in mycket mål i en och samma match. Defensiven är prio ett idag för offensivt är Sharks starka normalt sett och det bör kunna lösa sig ändå. Sharks har även dem ett par spelare otillgängliga till nattens match. Joe Thornton, Tyler Kennedy och Raffi Torres är alla borta från nattens match. Självklart är det negativt, men tittar man på helheten som lag så är Sharks ett bättre lag än vad Jets är. Det gäller bara att utnyttja det på bästa sätt. Det känns lite som en 50/50 match och då är oddset lite för högt på Sharks. Jag skulle nästan hålla Sharks som favoriter från början. Historiskt sett så har Sharks ett stort övertag på Winnipeg då man vunnit 7 av de 10 senaste matcherna. Säsongens hittills enda möte vann Sharks med 3-0. Antti Niemi är confirmed i kassen och får chans att revanschera sig från förra matchen.


Jag tycker att Sharks är ett bättre lag på pappret än vad Jets är. Båda lagen har ett par avbräck, men Jets skador borde påverka mer än vad Sharks gör. Mitt spel denna afton till en medelinsats blir San Jose ML till oddset 2.05 hos bet365. Insatsen stannar på 5 units denna natt.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden