Winnipeg kommer äntligen hem igen efter att ha varit på en lång roadtrip. Idag tar man emot redan slutspelsklara Pittsburgh och jag kommer att inrikta mig på en vinnare idag. Varför inte testa några units på underdogen ännu en gång?

  • Match: Winnipeg – Pittsburgh
  • Speltips: Winnipeg ML
  • Odds: 2.30 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 4/4, 02.05

Winnipeg är äntligen hemma igen efter en ganska lång roadtrip. Man är mer eller mindre körda med att ta sig till slutspel, men det behöver inte betyda att man slutar spela bra ishockey. Senast spelade vi på Jets när de spelade borta mot Phoenix. Man vann den matchen och jag kommer att ge dem chansen igen, trots att de möter det lag jag håller på. Jets spelar rolig ishockey och framförallt med en hög fart. På hemmaplan har man ett enormt stöd från förmodligen ligans bästa och mest högljudda fans. Laget på pappret tycker jag är bra. Man har tre femmor som kan producera, men kanske saknar den där riktiga superstjärnan. Det tror jag dock kommer bli viktigt idag då man möter ett lag i en liten ”kris” som dessutom har ett par vassa namn skadade. Jets är ett lag som är vassa offensivt och man bör kunna skapa en hel del problem hos Pittsburgh. Man är inte ett bättre lag än Pens, men för tillfället skiljer det absolut inte så mycket som oddset visar. Det är NHL och alla slår verkligen alla.

dustin byfuglien

Pittsburgh och deras spel den senaste tiden är den stora anledningen till detta spel. Pens har spelat otroligt dåligt på slutet och det är så fantasilöst att det knappt går att beskriva. Kanske är det så att de har varvat ner litegrann då man varken kommer tappa- eller ta en placering. Det syns verkligen på spelet. Bakåt är det dessutom katastrof och det känns som att man bara är en massa yra höns i vissa lägen. Det bådar absolut inte gott inför slutspelet. Man slog dock Chicago för två matcher sedan, men det var orättvist enligt mig. Man var utspelade och hade en hel del tur. Senast mot Carolina var otroligt uselt. Nu sitter jag verkligen och sågar Pittsburgh, och det känns inte alls bra, men samtidigt så är det så det sett ut och då kan jag inte blunda för detta odds. Pens är dessutom ett helt annat lag på bortais än vad man är i Consol Energy Center där man är en maktfaktor. Pittsburgh är i grunden ett bättre lag, men har på slutet sett riktigt vilsna ut. Skadan på Evgeni Malkin kanske också spelar in en del på det offensiva. I övrigt saknar man fortfarande Letang, Goc, Vitale och Dupuis.


Min känsla här är att det kommer bli jämnt. Jets är starka på hemmaplan och Pittsburgh är klart sårbara på bortaplan. Oddset är högt, Jets är vassa offensivt och kan spela avslappnat. Mitt spel denna afton blir Winnipeg ML till oddset 2.30. Spelet finner ni hos bet365och spelas med en medelinsats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden