Ett par matcher i nattens NHL och jag kommer titta närmare på matchen mellan Florida och Dallas. Känslan här säger en del mål, men med tanke på att Dallas bröt sin negativa trend senast så blir det ett vinnarspel istället.

  • Match: Florida – Dallas
  • Speltips: Dallas ML
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/3, 01.35

florida_200x200Florida för tillfället är ett lag som verkligen presterar lite av varje. Ena matchen slår man ett topplag och spelar hur bra som helst och den andra matchen kan man förlora mot ett bottenlag utan att imponera på nåt vis. Det är det som gör dem lite oförutsägbara och dem spelar ändå helt okej på hemmaplan. Det som skiljer Florida nu från i början av säsongen är deras försvars- och målvaktsspel. Det måste funka för att man ska lyckas i NHL och just nu gör det inte det. Luongo spelade otroligt bra under hösten och början av decembermånad, men sedan har det hänt något. När han tappade sin form så tappade även laget lite av sitt spel och det är den stora skillnaden. Man släpper in fler mål bakåt nu och man måste verkligen börja hålla tätt om man ska ha chans att ta sig till slutspel. Chansen finns verkligen där, men spelet gör det inte för tillfället. Dessutom har man lite målvaktsproblem till kvällens match då både Roberto Luongo och Al Montoya är skadade, vilket i sin tur kommer lämna uppgiften åt rutinerade Dan Ellis som stått i AHL hela säsongen. Han har stått i NHL under många säsonger, men aldrig varit en målvakt av klass. Det kommer garanterat bli en tuff uppgift mot ett offensivt starkt Dallas.

dallas_200x200Dallas gjorde en riktigt bra match senast mot Islanders där man vann och dessutom vände sin negativa trend på fem raka förluster. Laget har haft det tungt under en tid om man tittar på antal inspelade poäng, men känns också som att mycket suttit i huvudet på spelarna då man faktiskt spelat helt okej utan att få utdelning. Målvaktsspelet har inte varit på topp, men senaste matchen av Kari Lehtonen mot Islanders var ett gott steg på vägen. I grunden är man ett bra lag och man borde kunna vara med och slåss om en slutspelsplats. Nu har man dock halkat ganska långt efter och kommer redan nu få sikta in sig på nästa säsong. Trots deras kanske lilla motivationsbrist så tror jag på laget ikväll. I grunden är man vassa offensivt och trots att man kanske saknar lagets största stjärna Tyler Seguin så bör man ha fin chans mot ett försvagat Florida. Jag hoppas att man fortsätter spela lika bra som gjorde senast för då vinner man den här drabbningen också.


Dallas är i grunden bättre än vad tabellen visar. Tittar man dessutom på att Florida kommer få ställa upp med sin tredjemålvakt idag så ska det vara fördel för bortalaget här. Mitt spel blir alltså Dallas ML till oddset 2.00 gånger pengarna hos bet365. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och  @spelaspelse

Lycka till!

/Heden