Winnipeg tar inatt emot Minnesota och ska enligt oddsen vara en stor favorit. Jag känner dock att det borde vara jämnare än vad oddsen visar och bortalaget har imponerat på mig under säsongsinledningen. Det finns en anledning till att oddset på bortalaget är högt och den köper jag inte.

  • Match: Winnipeg – Minnesota
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 2.33 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 25/10, 23.05

winnipeg_200x200Winnipeg har startat säsongen väldigt uppochner, men man ska väl säga att man kanske gjort det mer bra än dåligt. Man har skrapat ihop fyra segrar av sju möjliga och det är som sagt helt okej. I slutet av säsongen är jag relativt säker på att man kommer kriga om en slutspelsplats även om jag tror det kommer bli väldigt svårt att ta sig så långt med tanke på att Western är så pass bra som den är för tillfället. Jets är tunga att möta och man spelar ett spel som är rakt på mål och ett spel som går ut mycket på att göra det tungt för sina motståndare med sitt fysiska spel. Det är väl där haken inför kvällen ligger och varför man blivit så stora favoriter med tanke på att Minnesota spelade så sent som igår. Jag har alltid varit inne på att det där med back-to-back inte spelar så jättestor roll i det hela, för alla i den här ligan är vana med ett tufft spelschema och gjort det under många år. Jag köper att Jets blivit favoriter, men inte såhär stora. En normal dag kan jag nog säga att det skulle varit jämna odds och då tycker jag det här blivit lite väll högt. Jets är bra och kommer vara tunga att möta, men det här oddset kommer jag inte att släppa. Winnipeg har fullt lag och ingen målvakt är bekrfätad, men räknar med att Pavelec står.

minnesota_200x200Minnesota är ett av lagen som imponerat mest på mig den här säsongen. Man har alltid varit tunga att möta och spelar ett spel som är snabbt och väldigt tight bakåt. Just det spelet med att man är bekväma med att spela tight i egen zon kommer gynna dem ikväll. Jag säger inte att dem vinner, men det är bättre att vara trygga i ett sånt spel än att spela som till exempel typ Toronto och Ottawa som kör full fart hela tiden. Det bör inte ta lika mycket på krafterna och man kan vara bättre förberedda på så sätt. Minnesota vann igår med 3-0 hemma mot Anaheim där man var fullständigt överlägsna. Man vann skotten stort och bevisar att man kommer vara med i toppen och slåss. Det har inte gått länge av säsongen, men av det man sett hittills så är de faktiskt en utmanare att ta sig hela vägen. Minnesota har bara blivit bättre och bättre för varje säsong som gått sedan Parise och Suter kom till klubben. Nu siktar man på att ta sig ännu längre. Historiskt sett så har de här möts ganska flitigt senaste åren där det varit jämna matcher med ett knappt övertag för Minnesota som vunnit sex av de tio senaste. Man är skadefria och Darcy Kuemper kommer att starta kvällens match.


Som sagt, det kommer bli en tuff match, men oddsen här känns väldigt skeva. Minnesota är i grunden ett starkare lag än Winnipeg enligt mig och då borde också oddsen vara jämnare än vad dem är för tillfället. Mitt spel idag blir alltså Minnesota ML till oddset 2.33 hos Nordicbet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden