NHL-säsongen pågår för fullt och inatt ska vi återigen spela på en underdog. Winnipeg tar emot formstarka Minnesota mitt spel här kommer bli på det lag jag tycker är bäst i grunden. Jag räknar med en jämn match, men oddset lockar verkligen.

  • Match: Winnipeg – Minnesota
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 2.25 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/2, 02.05

winnipeg_200x200Winnipeg vände senast en negativ trend när man äntligen fick hoppa upp på vinnande spåret igen. Man slog Colorado hemma med 5-3 och hoppas såklart att man kan fortsätta att plocka poäng. Innan senaste matchen hade man fyra raka förluster och målvakts- såväl som försvarsspelet har verkligen inte fungerat på slutet. Framåt har man ändå fått in ett par kassar, även om det gått tyngre nu på slutet jämför med innan strax efter jul då man var i storform. De sista matcherna har man haft problem att skapa målchanser och med tanke på att man möter ett av ligans bästa lag bakåt idag så lär det definitivt inte bli lättare. Jets har inte heller övertygat lika mycket på hemmaplan med tanke på att man har plockat fler poäng på resande fot. Jag tror det beror på att laget man har inte är byggt för att vara ett ”topplag” och att man kanske passar bättre av att bara få försvara sig och ligga på kontring. De tror jag delvis man kommer få göra ikväll visserligen, men samtidigt så är det på hemmaplan och då försöker man oftast föra spelet. Det tror jag kommer passa Minnesota väldigt bra. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men tycker inte det spelar någon större roll för detta spel. Varken Pavelec eller Hutchinson är några supermålvakter. Man saknar Jay Harrison, Adam Lowry, Matt Halischuk och Grant Clintsome.

minnesota_200x200Minnesota har jag med i en hel del rekar, dock så har jag väldigt svårt att reka emot dem med tanke på att jag tycker att det är ett väldigt bra lag i grunden. Man har verkligen all kapacitet för att gå hela vägen, men man kanske saknar en målvakt som gör det där lilla extra. Nu har man visserligen fått in Devan Dubnyk som gjort det grymt bra och redan hållit ett antal nolla i Wild-tröjan. Samtidigt så har man så pass bra försvar att man skulle kunna ställa någon annan också. Efter en tung höst/vinter har det dock vänt med Dubnyk i kassen. Man har nu sex raka vinster och bara en förlust på de tio senaste matcherna. Nu är ingen målvakt bekräftad ikväll, men står inte Dubnyk så får vi se Darcy Kuemper, vilket även funkar. Nattens match är dessutom otroligt viktig. Wilds ligger på placeringen bakom Jets och dess två är också två av lagen som kämpar om den sista slutspelsplatsen. Skulle man inte vinna idag så är det hela åtta poäng upp till Winnipeg och det kan bli kostsamt senare. Det är lite av en måste match och med den formen man har så måste det här oddset testas. Det negativa i allt är att Wilds är back-to-back och att man är på resande fot, men formen talar som sagt för Minnesota. Wilds har 2-1 i matcher mot Winnipeg och söker sin sjunde raka seger inatt. Man saknar endast Keith Ballard och Matt Cooke.


Jets är ganska kraftiga favoriter och det är för att Minnesota spelade så sent som igår. Jag tycker dock att Minnesota är ett bättre lag och man har formen till fördel. Vi får ett saftigt odds och därför blir mitt spel alltså Minnesota ML till oddset 2.25 hos bet365. Insatsen kommer att stanna på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden