Den absolut sista omgången av grundserien och det här är ett möte mellan två lag som inte har något av värde att spela för, båda är avsågade sedan tidigare och kan inte nå en slutspelsplats. Så var det med det, men en lirare har väldigt mycket att spela för och jag förlitar mig på en individuell prestation här.

  • Sport: Ishockey
  • Liga: NHL
  • Match: Winnipeg Jets-Tampa Bay Lightning
  • Spel: Steven Stamkos, målskytt
  • Odds: 2,00 @ Betsson
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 01.00 8/4

22-årige Steven Stamkos står i nuläget på 59 gjorda mål på 81 matcher den här säsongen. Endast 10 spelare i NHL:s historia har kommit upp i 60, däribland Wayne Gretzky, Mario Lemieux och Jaromir Jagr m.fl. Ett antal legendarer, med andra ord. Han kom upp i det nuvarande antalet under torsdagkvällen när han gjorde mål i sin hemstad (Toronto) vilket gör att han kan nå den magiska gränsen i Winnipeg, om än inte hemstaden så åtminstone i hemlandet Kanada.

Stamkos har utvecklat sitt spel till den här säsongen och han är mer komplett nu än vad han var ifjol. Man kan nog konstatera att det här är världens vassaste avslutare och hans skytte är överdrivet viktig för lagets del och ”Bolts” hade varit borta från striden om en slutspelsplats långt tidigare om han inte hade levererat i den här takten. Sedan 1993 har en spelare inte stått för en så pass hög procent av lagets totala antal av mål i spel 5-mot-5, vilket säger en hel del om hans betydelse.

Det snackas mycket om vilken ödmjuk och bra kille Tampa Bays målkung är och han är mycket uppskattad av lagkamraterna. Han själv har uttalat sig mycket om att han vill att grabbarna i laget ska spela vidare som vanligt och inte tänka på hans individuella framgång, men när det väl stod klart att laget inte skulle kunna nå Stanley Cup-slutspelet så har den här milstolpen lyfts fram ännu mer.

Det ska bli intressant att se hur hemmalaget tar sig an den här uppgiften. Jets vill säkerligen avsluta snyggt på hemmais och fansen kommer säkerligen visa sin uppskattning för att det återigen har spelats ishockey på den här nivån i den här staden. Winnipeg Jets återuppstod trots allt till den här säsongen efter att ha flyttat sin verksamhet för ett antal år sedan. Tror dock inte att man kommer offra hörntänder och överdrivet många blodsdroppar för att proppa motståndarna här.

Likt de övriga matcherna nu mot slutet så har lagkamraterna sökt nr 91 så mycket som möjligt och jag tror att man kommer försöka än mer under denna kväll tills han har skjutit in det där målet. I den senaste matchen fick han uppemot 25 minuters speltid vilket ledde till 8 avslut på mål och jag kan tänka mig att siffrorna kommer ligga där även inatt. Med det i åtanke så känns 2 ggr på Steven Stamkos att gå med i en exklusiv klubb klart spelvärt.

/Puyol