Julen närmar sig med stormsteg men än är det matcher kvar som ska spelas i NHL innan det blir någon dags ledighet för lagen. Fokus inatt riktas mot mötet mellan Winnipeg Jets – Philadelphia Flyers. Där det är två lag med segrar i ryggen som möts samt att målformen är god. Flyers gör sin fjärde match på sex dagar kan vara något slitna efter att vara back to back?

  • Match: Winnipeg Jets – Philadelphia Flyers
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,77 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 22/12, 03:00

Startande målvakter:
Jets: 
Flyers:

Jets kommer med två raka segrar i ryggen och gör sin fjärde och sista hemmamatch innan det bär iväg igen på resande fot. I den senaste matchen besegrades Boston Bruins med 2-1. Detta efter en match som var jämn och tät. Det avgörande målet för Jets del kom med tjugotre sekunder kvar av den andra perioden, ett resultat som stod sig matchen ut. Trots ett rejält bombardemang av Bruins i den sista perioden kom inget fler mål.

Med den segern har Jets tagit poäng i nio av lagets tio senaste matcher. Laget har sex segrar och fyra förluster, 6-1-3.
Femton poäng på tio matcher har gjort att Jets ligger på slutspelsplats. Med fyrtio poäng efter trettiotre spelade matcher ligger Jets på en sjunde placeringen i Western Conference. Laget har samma poängantal som sexan samt åttan i tabellen.
Jets är ett av lagen i årets upplaga av NHL som inte har öst in mål. Med åttio gjorda mål på dessa matcher är det tredje minst till antalet i Western Conference och Jets snittar 2,42 mål per match.
Defensiven har däremot varit strålande och med blott sjuttiosex insläppta mål är det näst minst insläppta i Western Conference. Ett snitt på 2,30 mål per match.

Hemmaspelet har varit bra. Men kan alltid bli bättre. Med åtta segrar och åtta förluster har Jets spelat ihop arton poäng på hemmaplan vilket gör laget till Western Conference åttonde bästa hemmalag.
På hemmaplan har däremot Jets spelat mer målrika matcher än vad det har blivit på resande fot. Efter sexton matcher har Jets en målskillnad på 42-40 som ger ett snitt på 5,12 mål per match.
Jets har två raka hemmasegrar och har poäng i fyra av lagets fem senaste matcher. På dessa fem matcher har tre matcher slutat över 5,0 mål och en match har stannat på exakt fem.

Jets kommer till spel utan:
M. Stuart
J. Trouba
T. Enstrom
Z. Bogosian

winnipeg_200x200 V.S philadelphia_200x141

Flyers kommer till spel back to back och från en målrik tillställning. Laget åkte till Toronto för att möta Toronto Maple Leafs. Flyers fick en mardrömsstart och hamnade i ett tidigt 0-2 underläge. Flyers kom dock ikapp till 2-2 men lika snabbt blev det 2-3. Men innan den första perioden var slut stod det 3-3. Detta efter att det blev tre mål inom loppet av tjugosex sekunder. Sinnes! Därefter gjorde Flyers totalt fyra raka mål och gick ifrån 3-3 till 7-3 och vann matchen till slut med 7-4.

I och med segern senaste innebar det lagets fjärde seger på sina tio senaste matcher, 4-3-3.
Flyers har en bit kvar till slutspelsplatserna. Laget har spelat trettiotvå matcher och har spelat ihop trettio poäng. Det gör att Flyers hamnar på en trettonde plats i Eastern Conference med sex poäng upp till slutspel.
Flyers har på dessa matcher en målskillnad på 88-96 och det ger ett snitt på 5,65 mål per match.

Bortaspelet har varit långt ifrån Flyers styrka den här säsongen. Endast elva inspelade poäng efter sexton bortamatcher är Flyers Eastern Conference fjortonde bästa bortalag. Laget har bara mäktat med fyra segrar och har redan hunnit att förlora tolv matcher.
Det största problemet för Flyers del har helt klart varit försvarsspelet på bortais. Det har blivit hela femtiofyra insläppta mål på dessa bortamatcher, vilket är fjärde flest i Eastern Conference. Det ger ett snitt på 3,37 insläppta mål per bortamatch.
Flyers har fyra matcher med poäng i på bortaplan och har två segrar på lagets fem senaste bortamatcher. Noterbart är att två matcher har slutat över 5,5 mål medan en match har stannat på exakt fem.

Flyers kommer till spel utan:
S. Mason
C. Pronger
K. Timonen

Säsongens första möte mellan klubbarna.
Förra säsongen möttes lagen två gånger. En vardera hemmamatch som resulterade i en hemmaseger vardera.
På lagens tio senaste möten har det resulterat i sex segrar för Jets och fyra för Flyers. Noterbart är att sju matcher har innehållit minst fem mål.
Lagens fem senaste möten med Jets som hemmalag har slutat med tre segrar för Jets och två för Flyers. Noterbart är att lagens åtta senaste möten där har slutat med minst fem mål.

Viktiga poäng på spel när säsongen börjar närma sig hälften.
För att det ska bli seger för något av lagen under ordinarie tid kommer det att behövas minst tre, fyra mål framåt. Jag är inne på att både lagen kommer att lösa minst två mål vardera under ordinarie tid.
Detta på grund av:
1: Jets har fyra skador i laget och dessa fyra herrar är samtliga backar. Sen att Jets har har haft en bra trend på hemmaplan den senaste tiden då laget både har gjort en hel del mål men har samtidigt släppt in en del också.
2: Flyers bortaspel är allt annat än imponerande. Försvarsspelet fungerar inte speciellt vidare på bortaplan och med fyra mål insläppta i den senaste bortamatchen. Men däremot sju gjorda mål framåt! Men med femtiofyra insläppta mål på bortaplan är det fjärde flest i sin Conference. Sen kommer Flyers till spel med sin förste målvakt och skadad och han med bäst statistik.
3: Inbördes mötena brukar bli målrika och jämna. Lagens åtta senaste möten med Jets som hemmalag har minst fem mål inblandade. Båda lagen har börjat att hittat målet och både lagen har taffligt försvarsspel emellanåt.
Mitt spel blir därmed över 5,0 mål inklusive övertid och straffar till 1,77 hos Betsafe.