Slutskedet av grundserien i NHL. Mötet mellan Winnipeg Jets mot Montreal Canadiens handlar om för hemmalaget att säkra slutspelsplats medan Canadiens behöver poäng för att vinna Conference-titeln. Båda lagen förlorade i sin senaste match. Vem lyckas vända det till en vinnande trend?

  • Match: Winnipeg Jets – Montreal Canadiens
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Canadiens
  • Odds: 2,12 @Unibet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 27/3, 01:00

Startande målvakter:
Jets: O. Pavelec
Canadiens: D. Tokarski

Jets tog sig an Vancouver Canucks i den förra omgången. En match som Jets tog ledningen med 2-0 men därefter hände något. Canucks vände helt på steken och vann med 5-2 på hemmaplan. Förlusten innebar att Jets bröt sin fem matchers långa segersvit.
Lagets tio senaste matcher har slutat med sex segrar och fyra förluster, 6-4-0.
Med den fina formen nyligen har Jets behållit sig på rätt sida om slutspelsstrecket. Laget befinner sig just nu på en sjunde plats i Western Conference med åttioåtta poäng. Däremot är det bara två poäng ner till närmsta lag utanför slutspel, som dessutom har en match mindre spelad.

Hemmaspelet har fungerat helt okey för Jets under säsongen. Det har slutat med fyrtiofem poäng efter trettiosex hemmamatcher. Det gör Jets till Western Conference åttonde bästa hemmalag.
I lagets senaste hemmamatch besegrades Washington Capitals med 3-0 och Jets tog sin tredje raka hemmaseger.

Jets kommer till spel utan:
B. Little (tveksam till spel)
P. Postma
M. Perreault
B. Chiarot
G. Clitsome

winnipeg_200x200V.S montreal_200x134

Canadiens förlorade toppmatchen mot Nashville Predators i lagets senaste match, som spelades på bortaplan. En tät och jämn match resulterade i en 3-2 seger för Predators efter förlängning.
Förlusten bröt Canadiens segersvit på tre raka matcher men förlängde poängsviten till fyra raka matcher.
Sett över Canadiens tio senaste matcher har det slutat med fem segrar och fem förluster, 5-2-3.
Med poäng i åtta av lagets tio senaste matcher behåller Canadiens sin första plats i Eastern Conference. Laget står på hundra poäng efter sjuttiofyra omgångar och har ett poäng mer än tvåan New York Rangers.

På bortais har Canadiens varit stabila under säsongen. Trettiosju bortamatcher har resulterat i att laget bara har gått poänglösa i tolv av dessa. Med en total poängskörd på fyrtiosju poäng på bortais placerar sig Canadiens som Eastern Conference andra bästa bortalag.
Canadiens har tre segrar på lagets fem senaste bortamatcher.

Canadiens kommer till spel utan:
B. Flynn (spelar ev inatt)
T. Gilbert

Endast ett möte tidigare under säsongen.
Det resulterade i en 3-0 seger för Canadiens på hemmaplan.
Lagens tio senaste möten har resulterat i två segrar för Jets och åtta för Canadiens.
Dom fem senaste mötena med Jets som hemmalag har slutat med en seger för hemmalaget och fyra för det besökande.

Vem studsar in på vinnarspåret direkt?
Jag tycker det talar för Canadiens. Det på grund av:
1: Jets stod för ett riktigt plattfall senast när laget tappade ledningen 2-0 till underläge 3-2 på åtta minuter. Medan Canadiens spelade en tät och jämn drabbning som kunde slutat hursomhelst mot Predators.
2: Jets är ett medelmåttigt hemmalag medan Canadiens är ett utav ligans bästa bortalag. Endast poänglösa i tolv bortamatcher och det andra bästa bortalaget i Eastern Conference.
3: Historiken. Canadiens har åtta segrar på lagens tio senaste möten och har vunnit fyra av lagens fem senaste möten med Jets som hemmalag.
Canadiens är nästan skadefritt medan Jets störs av skador. Jets återfår viktige D. Byfuglien men fortfarande saknas en drös. Canadiens är ett större och bättre lag och ska laget bli etta i Eastern Conference måste segrarna fortsätta komma och att kliva in som serieledande men underdogs mot Jets, bör passa Canadiens som handen i handsken.
Mitt spel blir Canadiens som segrare inklusive övertid och straffar till 2,12 hos Unibet