NHL trummar vidare och fyra matcher inatt. Det är framförallt mellan två mindre formstarka lag som jag lägger fokus på. Hemmalaget Winnipeg Jets har två segrar på lagets fem senaste och möter ett Edmonton Oilers som har hela TIO raka förluster. Tar mardrömmen någon gång slut för detta Oilers?

  • Match: Winnipeg Jets – Edmonton Oilers
  • Serie: NHL
  • Speltips: Oilers över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 Betsafe
  • Insats: 1,5/5 units 
  • Spelstopp: 4/12, 03:00

Jets kommer till spel med förlust i bagaget. Laget föll i sin senaste match på bortaplan mot Boston Bruins. Trots ledning fram till den tredje perioden och jämt spel lyckades inte Jets hålla emot Bruins som kvitterade till 1-1 och kunde senare avgöra med sitt 2-1 mål under förlängningen.
Men i och med den inspelade poängen tog Jets poäng för tredje matchen i rad och har på lagets tio senaste matcher fyra segrar och sex förluster, 4-4-2.
Med tjugoåtta poäng efter tjugofem spelade matcher står Jets precis utanför slutspelsplats och innehar den förnärmade nionde platsen i Western Conference med samma poängantal som tabellåttan San Jose Sharks.
Jets har haft en stabil defensiv i inledningen av säsongen och med endast femtiosex insläppta mål på tjugofem matcher snittar Jets 2,24 mål bakåt per match.
Hemmaspelet har inte kommit igång och efter tio hemmamatcher har Jets endast mäktat med att spela ihop nio poäng. Detta via fyra segrar, varav en efter övertid/straffar, sex förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 22-26. Som ger ett snitt på 2,2 mål framåt och 2,6 mål bakåt per match.
Jets förlorade lagets senaste hemmamatch. Då mot St.Louis Blues med 2-4. Vilket innebar lagets andra raka nederlag på hemmaplan och den tredje av dom fem senaste. Noterbart är att Jets har släppt in minst tre mål i tre av dessa fem matcher.

winnipeg_200x200 V.S edmonton_200x200

Oilers, ja vad har hänt med er. Efter en hyfsad period med ett gäng vinster blandat med förluster har laget nu verkligen fått känna av den tunga månaden november. November avslutades på absolut sämsta sett och Oilers förlorade sin nionde raka match. Det blev december och nu kanske trenden skulle vändas. Men icke, laget föll i sin senaste match hemma mot Arizona Coyotes med 2-5. Trots att hemmalaget tog ledningen med 1-0, men en katastrofal andra period förstörde allt och lite till.
Med Oilers ofantligt svaga form finner vi inte alltför oväntat laget på sista plats i Western Conference. Med endast sexton poäng efter tjugofem spelade matcher är Oilers hela tolv poäng bakom närmsta slutspelslag och redan sju poäng efter nästjumbon. Problemet har definitivt varit försvarsspelet och laget har släppt in flest mål i Western Conference åttiosju stycken samtidigt som Oilers endast mäktat med femtiosex mål framåt.
Bortaplan är ingenstans Oilers flyr till för att ta poäng. Med sju poäng på elva bortamatcher är även här Oilers sämst i ligan. Med en statistik på endast två segrar, nio förluster, varav tre efter övertid/straffar och en målskillnad på 25-41. Det ger ett snitt på 2,27 mål framåt och 3,72 mål bakåt per match.
Oilers förlorade i sin senaste bortamatch med 4-3 efter förlängning mot St.Louis Blues vilket även var lagets andra raka bortaförlust efter övertid. Oilers har gjort minst tre mål i två av lagets fem senaste bortamatcher.

Dags för säsongens första möte.
Lagen mötte varandra två gånger under försäsongen. Båda matcherna vanns av Oilers med 3-2 på bortaplan och 3-1 på hemmaplan.
På lagens tio senaste möten under seriesammanhang har det resulterat i fyra segrar för Jets och sex för Oilers. Noterbart är att Oilers har gjort minst tre mål i åtta av dessa tio matcher.
Med Jets som hemmalag har har lagen möts sju gånger i serien och det har slutat med tre segrar för Jets och fyra för Oilers. Noterbart är att Oilers har gjort minst tre mål i fyra av dessa sju matcher.

Jets mot ett otroligt formsvagt Oilers.
Det bör många tycka är ett givet spel för Jets. Men jag tycker inte det. Oilers har haft det relativt lätt mot just Jets och med sex segrar för Oilers på lagens tio senaste möten och lägger vi till försäsongen har Oilers två raka segrar mot nattens motstånd. Därför bör vi inte ska lägga alltför mycket fokus på Oilers förluster den senaste tiden. Mer än att Oilers har spelat bra i sina senaste matcher och har absolut varit värda minst en seger på någon av lagets fyra senaste matcher.
Därav tror jag Oilers har goda möjligheter att kunna ta sin första seger sen vem vet när senast då laget åker för att ta sig an Jets. Ett Jets som inte har kommit upp på godkänd nivå på hemmaplan och har nu två raka förluster. Samtidigt som laget har släppt in åtta mål på dessa matcher. Med att då möta ett desperat jagande och offensivt Oilers som lyckades göra tre mål på sexton skott i sin senaste bortamatch är ingen rolig match. Oilers vet att laget trivs mot Jets och det spelar ingen större roll om det är hemma eller bortaplan. Men en sak är att Oilers lyckas nästan alltid tvåla in en hel del mål mot Jets. Med minst tre mål i åtta av lagens tio senaste möten för Oilers kommer det att behövas minst tre mål ikväll för att Oilers ska mäkta med att äntligen få ta en seger. 
Trots att Jets har haft en bra försvarsspel under säsongen ser det inte lika skarpt ut den senaste tiden på hemmaplan och ett desperat jagande Oilers bör kunna utnyttja det.
Därför blir mitt spel Oilers över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till  2.20 hos Betsafe.