NHL har passerat över halva grundserien och vad fort tiden rusar framåt. Inatt möts två lag som är i behov av poäng i kampen kring slutspel. Hemmalaget Winnipeg Jets har två raka segrar och möter Colorado Avalanche som har en sviktande form. Däremot vann Avalanche det senaste besöket i en målrik tillställning. Vankas det ett nytt möte med mycket mål?

  • MatchWinnipeg Jets – Colorado Avalanche
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 19/1, 01:00

Startande målvakter:
Jets:
Avalanche: S. Varlamov

Jets har fått upp ångan igen och efter tre raka förluster har det nu istället blivit två raka segrar. Sist besegrade laget Minnesota Wild med 1-0 på bortais. Segern var lagets femte på dom tio senaste matcherna, 5-4-1.
I Western Conference är det ofantligt jämt kring slutspelsstrecket. Jets har fyrtiofem poäng och ligger på en tolfte plats. Men trots en såpass långt ner tabellplacering har Jets endast tre poäng upp till slutspel.
En av Jets svagheter den här säsongen har varit defensiven. Hundratjugonio insläppta mål är fjärde flest i Western Conference och ger ett snitt på 2,86 insläppta mål per match.

På hemmaplan har Jets däremot varit något stabilare i defensiven. Målskillnaden 60-53 ger målsnittet 5,65 mål per hemmamatch. Ett snitt på tre gjorda mål framåt och 2,65 mål i baken.
Totalt har Jets spelat tjugo hemmamatcher och avgått med en seger i tolv av dessa hemmamatcher. Det har lett till att vara Western Conference elfte bästa hemmalag med tjugofem inspelade poäng.
Jets besegrade Nashville Predators med 5-4 efter övertid i sin senaste hemmamatch. Noterbart är Jets fyra senaste hemmamatcher har totalt innehållit tjugofem mål. Ett snitt på 6,25 mål per match.

Jets kommer till spel utan:
T. Myers (spelar ev inatt)
D. Stafford
A. Lowry
M. Scheifele
O. Pavelec
G. Clitsome

winnipeg_200x200 V.S colorado_200x163

Avalanche form är dock inget vidare i dagsläget. Förlust mot Columbus Blue Jackets med 2-1 på bortaplan och laget åkte på sin tredje förlust på dom fyra senaste omgångarna. Sett över dom tio senaste omgångarna har Avalanche fem segrar och fem förluster, 5-4-1.
Den svikande formen har skickat Avalanche utanför slutspelsplats. Laget befinner sig nu först på en tionde plats i Western Conference. Laget har däremot bara ett poäng upp till slutspelsplatserna och står på fyrtiosju poäng efter fyrtiosex omgångar.
Avalanche är tillsammans med Jets det lag som har släppt in fjärde flest mål i sin konferens. Skillnaden är att Avalanche har gjort elva mål fler än Jets och med målskillnaden 129-129 snittas matcherna på 5,60 mål.

Bortaspelet från lagets sida har varit en fröjd att vara se i ungefär hälften av lagets bortamatcher. Totalt tjugotre spelade bortamatcher och totalt tolv segrar. En poängskörd på tjugofyra pinnar och Avalanche är Western Conference sjunde bästa bortalag.
På resande fot spelar Avalanche målsnålare än på hemmaplan. Målskillnaden 61-58 ger ett målsnitt på 5,17 mål per bortamatch.
Formen på bortaplan är just nu mindre bra. Två raka nederlag efter att ha förlorat mot Blue Jackets i den förra bortamatchen med 1-2. Noterbart är att två av Avalanche fem senaste bortamatcher har slutat över 5,5 mål.

Avalanche kommer till spel utan:
R. Berra
E. Johnson
B. Street
B. Stuart
J. Winchester

Säsongens tredje möte.
Dom två tidigare fighterna har vunnits av Avalanche. Först en 4-1 seger på bortaplan och i det förra mötet vann laget med 5-3 hemma i Pepsi Center.
Sett över lagens tio senaste möten har lagen fem segrar vardera. Noterbart är att fem matcher har slutat över 5,5 mål och sex möten har slutat oavgjort efter ordinarie tid.
Inne i MTS Centre har Jets fyra segrar på lagens fem senaste möten. Noterbart är att tre av dessa fem möten har slutat över 5,5 mål.

Blir det återigen en målrik tillställning mellan dessa två lag?
Båda lagen jagar slutspel för fulla muggar. Möjligheten att nå slutspel lever i högsta grad och seger för något av lagen i mötet är slutspelsplatserna nästan nåbar. Mitt fokus hamnar dock inte på segrare utan målspelet. Jag förväntar mig en målrik tillställning. Det på grund av:
1. Båda lagen har en svag defensiv. Hundratjugonio mål vardera insläppta, vilket är fjärde flest i Western Conference. Det ger dessutom ett målsnitt på nästan tre insläppta mål per match.
2. Lagens måltillställningar på hemma respektive på bortaplan den sista tiden. Jets fyra senaste hemmamatcher har innehållit tjugofem mål och Avalanche fem senaste på bortaplan tjugoåtta. Ett målsnitt på 6,25 respektive 5,6 mål per match.
3. Lagens inbördesmöten. Det blir i regel alltid jämt. Sex av lagens tio senaste möten har slutat oavgjort efter fulltid. Fem matcher har slutat över 5,5 mål och två matcher har stannat på exakt fem. Lagens två möten den här säsongen har innehållit tretton mål. Snitt på 6,5 mål per match.
Slutligen är det två lag som är ruggigt skadebenägna. Jets saknar uppemot sex lirare ikväll medan Avalanche saknar minst fem.
Det är två lag som vill framåt och två lag som vill vinna nattens möte med en hel del skador kommer öppna upp för en målrik tillställning.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,00 hos bet365.