NHL drar vidare in i en ny matchdag. Inatt spelas det inte allt för många matcher men en an matcherna jag riktar in mig på är mötet mellan Winnipeg Jets – Arizona Coyotes. Jets som vänder hemåt efter två strålande bortamatcher mot ett Coyotes som är ute på sin längsta road trip någonsin. Laget ska spela åtta raka matcher och förlorade sin första.
Frågan är om ett formtoppat Jets sviker när laget spelar som stora stora favoriter?

  • Match: Winnipeg Jets – Arizona Coyotes
  • Serie: NHL
  • Speltips: X2
  • Odds: 2,10 Expekt
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 19/1, 01:00

Startande målvakter:
Jets: O. Pavelec Matcher: 29 Impm: 2,46 Räddningsprocent: 91,3%
Coyotes: Matcher: Impm: Räddningsprocent:

Winnipeg Jets är inne i strålande tider. Laget besegrade självaste Chicago Blackhawks med 4-2 på bortaplan i sin senaste match. En jämn match där avgörandet kom under den tionde spelminuten i den tredje perioden, då Jets gick från 1-1 till 3-1 på bara knappa trettio sekunder. En reducering skulle falla men Jets höll undan och spikades slutresultatet i öppen kasse till 4-2.

Det var Jets tredje seger på raken och den femte matchen i rad med poäng. På lagets tio senaste matcher har det slutat med fem segrar och fem förluster, 5-4-1.
Jets har spelat till sig femtiosex poäng efter fyrtiosex spelade matcher i Western Conference. Det placerar Jets på en femte plats i Western Conference.

I MTS Centre har spelet inte klickar riktigt under säsongen. Jets har efter tjugotvå spelade hemmamatcher endast mäktat att vinna tio matcher. Med en statistik på tio segrar, varav 2 efter övertid/straffar och tolv förluster, varav tre efter övertid/straffar. Det gör Jets blott till det tolfte bästa hemmalaget i Western Conference.
Jets utklassade Florida Panthers i sin senaste hemmamatch med hela 8-2. Det var lagets andra seger på sina fem senaste hemmamatcher.

Jets kommer till spel utan:
M. Perreault
J. Trouba
G. Clitsome

winnipeg_200x200 V.S arizona_coyotes_200x200

Coyotes har det tungt för stunden. Inte bara tabellmässigt utan även i poängproduktionen. Laget förlorade sin senaste match borta mot Minnesota Wild med 3-1. Coyotes reducerade till 2-1 i slutet av den andra perioden men trots bra tryck från laget i slutakten kom istället 3-1 målet i tom bur och laget inkasserade ännu en förlust.

Förlusten var Coyotes fjärde raka och laget har på sina tio senaste matcher fyra segrar och sex förluster, 4-6-0.
Med sin svaga form och taffliga spel under säsongen har Coyotes bara spelat till sig trettiosex poäng efter fyrtiofyra matcher och ligger på en trettonde plats i Western Conference. Det är just nu femton poäng upp till närmsta slutspelslag.

På bortaplan har inte Coyotes fått med sig någon riktig utdelning. Förlust i den förra bortamatchen och det var den fjärde förlusten på lagets fem senaste bortamatcher. Efter att ha spelat tjugo bortamatcher och bara mäktat med att ta femton poäng är Coyotes Western Conference trettonde bästa bortalag. Det via en statistik på sju segrar, varav två efter övertid/straffar och tretton förluster, varav en efter övertid/straffar.

Coyotes kommer till spel utan:
S. Doan (spelar ev inatt)
B. Gormley

Säsongens tredje möte.
Dom två första matcherna har spelats i Gila River Arena. Det första mötet slutade med en 6-2 seger för Jets medan den andra matchen vanns av Coyotes med 4-1.
På lagens tio senaste möten har det slutat med fem segrar vardera. Noterbart är att Coyotes har tagit minst ett poäng i sju av dessa tio matcher.
Lagens fem senaste i MTS Centre har resulterat i tre segrar för Jets och två för Coyotes. Noterbart är att Coyotes har tagit poäng i tre av dessa fem matcher.

Ett hemmasvagt Jets mot ett bortasvagt Coyotes.
Det är ett extremt stort favoritskapet är på Jets. Jag kan första det till viss del med tanke på lagets form och resultat den senaste tiden. Men kollar vi vilka lag Jets har mött så har Jets kunnat spelat ett helt annat spel än vad som väntas i den här matchen.  I fyra av Jets fem senaste matcher har laget varit underdogs. Det spelstilen har passat laget bra men nu ska man vända hem och möta ett avsågat Coyotes som bara har allt att vinna i den här matchen. Därav tror jag Jets kan åka på pumpen inatt.
Jets har inte imponerat på hemmaplan och det ska väl sägas att det har väl inte Coyotes heller gjort på bortaplan. Men Coyotes har tagit vunnit/poäng mot lag som Sharks, Ducks, Canucks, Predators och Capitals den här säsongen.
Coyotes har fyra raka förluster och är ute på lagets längsta road trip någonsin. (ska spela åtta raka bortamatcher) Coyotes har en dålig form men var på uppgång lite innan dess och kan laget börja ta segrar så finns chansen för slutspel och ett ökat självförtroende i truppen. Men då måste segrarna komma snart och det är bara ut att kriga.
Laget återfår eventuellt viktige Shane Doan och har annars bara en skada i truppen.
Så med ett Coyotes som är sjukt stora underdogs mot ett Jets som inte är vana att spela med ett sånt här stort favoritskap och ska leva upp till sin höjdarmatch senast när laget besegrade Blackhawks kan sätta käppar i hjulen. Sen har Coyotes har plockat poäng i sju av lagens tio senaste möten.
Det gör att mitt spel blir X2 till 2,10 hos Expekt.