Även ikväll bjuds vi på tidiga matcher från NHL. Med en match med matchstart 21:00 svensk tid. Lagen som möts tidigt är Winnipeg Jets – Anaheim Ducks. Två lag som har fått igång målskyttet ordentligt den senaste tiden där Jets gjorde sex mål i lagets senaste match och Ducks ville inte vara så mycket sämre med sina fem mål. Fortsätter lagens offensiva kvalitéer att visa upp sig i kvällens möte?

  • Match: Winnipeg Jets – Anaheim Ducks
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,30 @ betsafe
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 7/12, 21.00

Jets har hittar formen avsevärt den senaste tiden och har nu poäng i fem raka matcher. Där fyra matcher har slutat med seger för laget. Nu senast besegrades Colorado Avalanche med hela 6-2 i hemmaborgen. Detta efter att ha fått ordentlig utdelning i den tredje perioden tack vare lagets bättre spel i två perioder men bara tre mål i mål och en 3-1 ledning inför den tredje perioden. Men med två mål innan ens 1.30 spelat av den sista perioden var matchen klar och Jets kunde vinna med rättvisa 6-2.

Segern var Jets andra raka och har på sina tio senaste matcher fem segrar och fem förluster, 5-3-2. Och med bra form för stunden närmar sig Jets lagen ovanför slutspelsstrecket. Nu står Jets på trettiotvå poäng efter tjugosju spelade matcher och ligger på en nionde plats med samma poängantal som tabellåttan San Jose Sharks i Western Conference.
Problemet för Jets har varit målproduktionen. Med endast sextioen gjorda mål på tjugosju matcher är Jets det lag i Western Conference som har gjort näst minst antal mål. Men med sextio insläppta är det tredje bäst i Western Conference och en målskillnad på 61-60 ger ett snitt på 4,48 mål per match.

Hemmaplan i MTS Centre har spelet inte blommat fullt ut. Men nu kommer laget till spel med två sköna segrar och har tre segrar på lagets fem senaste hemmamatcher. Det har lett till att Jets har spelat ihop tretton poäng på tolv hemmamatcher och är Western Conference tionde bästa hemmalag. Med en statistik på sex segrar, varav två efter övertid/straffar, sex förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 31-30. Som ger ett snitt på 5,08 mål per match.
Jets fem senaste hemmamatcher har det rasslat ordentligt i båda kassarna och totalt har det blivit trettio mål på dessa matcher som ger ett snitt på sex mål per match.

Jets kommer till spel utan:
T. Enstrom
G. Clitsome
Z. Bogosian

winnipeg_200x200 V.S anaheim_ducks_200x113

Ducks vann sin tredje raka match nu senast. Då på bortaplan mot Minnesota Wild. Efter att ha gått upp i en 3-0 ledning såg det stabilt ut. Men som det sägs är en 3-0 ledning den svåraste ledningen att hålla. Så blev även fallet i den här matchen då Wild hämtade ikapp till 3-3 under den andra perioden och vände till ledning 4-3 i början av den tredje perioden. Men Ducks hämtade sig och kunde vända tillbaka till seger 5-4. Starkt!

Segern innebar Ducks sjätte på lagets tio senaste och Ducks har tagit poäng i sju av dom tio senaste matcherna, 6-3-1.
Det hjälper laget att fortsätta behålla förstaplatsen i Western Conference. Med trettionio inspelade poäng efter tjugoåtta spelade matcher leder Ducks tabellen med två poäng före Vancouver Canucks och Chicago Blackhawks.
Ducks offensiv har varit framgångsrik och med åttioen mål på dessa inledande matcher är det fjärde bäst i Western Conference men med ett försvarsspel som är sisådär har laget släppt in sjuttiosex mål. Det är sjätte flest i Western Conference. Det ger en total målskillnad på 81-76 och ett snitt på 5,60 mål per match.

Bortaspelet är något Ducks har varit bra på under säsongen. Med poäng i fyra av lagets fem senaste bortamatcher har nu Ducks spelat ihop totalt arton poäng på tretton bortamatcher. Det gör Ducks till Western Conference fjärde bästa bortalag. Med en statistik på åtta segrar, varav tre efter övertid/straffar, fem förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 40-3. Som ger ett snitt på 5,92 mål per match.
Ducks fem senaste bortamatcher har lagets fyra senaste gått över linan 5,5 mål och det har totalt blivit TRETTIOÅTTA mål på dom fem senaste matcherna. Ett snitt på 7,6 mål per match!

Ducks kommer till spel utan:
C. Perry (spelar ev ikväll)
J. LaBarbera
F. Beauchemin
B. Lovejoy
E. Brewer
D. Heatley
J. Gibson
S. Souray

Två lag som inte stöter på varandra alltför ofta.
Förra säsongen möttes lagen tre gånger. Det resulterade i två segrar för Ducks och en för Jets. Två av matcherna spelades i Honda Center och där vann lagen varsin match. Noterbart är att två av tre matcher stannade på exakt fem mål medan lagens senaste match slutade med en 5-4 seger till Ducks efter övertid. Detta efter att ha kommit ikapp från ett 0-4 underläge.

Två lag med godkänd målform.
Det är det absolut. Men inte bara framåt som lagen är farliga utan även bakåt. Framförallt för Ducks där det har varit svängdörrar i lagets senaste matcher. Efter att ha varit inblandade i totalt trettioåtta mål på lagets fem senaste matcher säger en del om att försvarsspelet inte fungerar rätt ut men att offensiven inte har några större problem. Detta trots att Ducks har på tok för många spelare skadade där det bland annat saknas två målvakter och tre backar. (räknar inte med S. Souray då han troligen missar hela säsongen) Men med många skadade backar och målvakter märks i försvaret när inte F. Andersen orkar bära upp laget fullt ut.
Jets har även dom skadeproblem på backsidan. Laget saknar tre ordinarie backar men tack vare det har anfallsspelet blivit betydligt bättre. Jets har varit inblandade i många målrika matcher på sistone, framförallt på hemmaplan.
Med två lag som verkligen har hittat hur laget ska göra mål och båda lagen har gjort massivs med mål på sina två senaste matcher. Jets har gjort nio medan Ducks har gjort tio mål på bortaplan. Imponerande.
Samtidigt är det två lag som har skadade spelare på det defensiva planet och samtliga tre möten förra säsongen innehöll minst fem mål.
Ducks fyra senaste bortamatcher har gått över 5,5 mål och tre av Jets fem senaste hemmamatcher likaså.
Med detta sagt tycker jag att över 5,5 mål till 2,30 hos Betsafe är ordentligt felsatt för att inte testas.