Nyårsafton börjar närma sig och Winnipeg tar inatt emot Detroit hemma i Kanada. Min tanke är ganska klar här och lika som förra natten så kommer jag gå emot Detroit. Man dras fortsatt med en del skadeproblem och är dessutom back-to-back.

 

  • Match: Winnipeg – Detroit
  • Speltips: Winnipeg
  • Odds: 2.36 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 30/12, 02.05

winnipeg_200x200Winnipeg har gjort  det helt okej den här säsongen. Man har varken över- eller underpresterat något speciellt och man är i allra högsta grad med och kämpar om plats bland de åtta bästa i Western Conference, även om jag i slutändan tror att man hamnar ett par poäng utanför en slutspelsplats. Man måste förbättra sitt spel på bortaplan för att kunna ha en chans att nå ett playoff igen. Med tanke på att man är ett lag som lever mycket på sin fart och tyngd så blir man väldigt svårstoppade när man har fint flow och en högljudd hemmapublik bakom sig. Kanske lite det som också är deras styrka. Hemma har man raden 10-5-1 medans man på resande fot har mindre imponerande 6-12-1. Ni ser skillnaden helt enkelt. Har ni sett en match när Jets spelar på hemmaplan så förstår man att de är jobbiga att möta. Formen på Winnipeg är väl helt okej, trots att man faktiskt bara vunnit två av sina fem senast spelade matcher. Man har spelat bra, men inte fått in pucken. De senaste tre matcherna har man bara gjort ett mål i vardera match. Jag tycker det är läge för ett par extra puckar idag. Man kommer vara spelförande och det tror jag i längden kommer trötta ut Detroit som är back-to-back. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men antar att Connor Hellebuyck får chansen igen.

detroit_200x154Detroit spelade igår mot Minnesota där man fick stryk med 3-1 i en match där siffrorna kunde varit mycket större än vad dem var. Mrazek i Wings-kassen var riktigt bra och hade även studsarna samt målramen med sig ex antal gånger. Att möta Minnesota på bortaplan kan också vara en av dem tuffare bortamatcherna i hela ligan. Att då få kliva upp dagen efter mot Winnipeg som är ett av de tyngsta lagen i serien kommer förmodligen också visa sig på resultatet. Tycker också det är positivt för vårat spel att man ställer Jimmy Howard i kassen då jag tycker han varit klart  sämre än Mrazek hittills den här säsongen. Däremot så gillar jag Detroit som lag lite. Man har ett ganska brett lag där många kan gå in och producera. Däremot så möter man ett tungt lag idag som älskar att smälla på och det tror jag kommer bli jobbigt för dem helt enkelt. Man har svårt att skapa riktigt heta målchanser och Jets är ett lag som inte släpper till överdrivet mycket skott heller, vilket kommer försvåra det ytterligare. Man har fortfarande en del skadeproblem och saknar Franzén, Pulkkinen, Quincey, Miller och Ericsson.

Winnipeg is 5-1 SU in its last 6 games at home
Winnipeg is 5-2 SU in its last 7 games when playing Detroit


Jag tror rätt hårt på Jets idag. Man kommer bli för tunga för Detroit idag helt enkelt. Jag tror att man maler ner Detroit inom 60 minuter och kommer därför också välja det raka spelet. Mitt spel blir alltså Winnipeg att vinna under ordinarie tid till oddset 2.36 hos Nordicbet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden