Hockeytokiga Winnipeg tar idag emot regerande mästarna på hemmais och det kommer garanterat bli en tuff match här. Jag tror det finns chans till en hel del mål, men kommer välja en annan typ av spel.

  • Match: Winnipeg – Chicago
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.70 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/11, 02.05

Winnipeg är på hemmaplan riktigt vassa. Man har alltid en enormt högljudd publik med sig i bakgrunden och risken finns väl att de nästan alltid blir lite övertaggade. Det borde definitivt gynna detta skottspel som jag ska koncentrera mig på. Jets är i bra form trots två raka förluster. Man kör på och gör en hel del mål framåt för tillfället. Idag möter man ett lag som haft stora problem bakåt under den sista tiden, framförallt kanske med målvaktsspelet. När Jets spelar hemma så är det verkligen full rulle framåt. Man går med det mesta och det är inte konstigt att det blir fler chanser både framåt och bakåt på hemmaplan. På bortais spelar man klart mer kontrollerat och skapar också då mindre. Snittet hemma är som sagt mycket högre än det på bortaplan. Man skjuter mer, släpper till många skott mot egen kasse och det brukar normalt sett vara hawaiihockey när dessa två möts. De två första matcherna mellan lagen har faktiskt slutat under linan, men då har också Chicago dragit ifrån ganska tidigt målmässigt vilket gjort att matchen automatiskt fått ett lägre tempo. Jag tror på tvärtom idag och att vi får se en fartfylld match med mycket chanser. Jag gissar på att det blir en  helt annan matchbild än mot vad vi har sett i tidigare matcher lagen emellan.

Jets shots off: 32.6
Jets shots off at home: 36.93
Jets shots def: 32.0
Jets shots def at home: 31.07
Jets shots against Hawks last 10 games: 30.3

dustin byfuglien

Chicago fortsätter tugga på, men på slutet har det defensiva inte alls varit bra. Man släpper in för mycket mål och målvakterna har inte alls glänst på slutet. Winnipeg kommer bombardera Hawks med skott känns det som. De är fullt medvetna om att Chicagos målvakter har riktigt usel form och lär säkert testa flera olika varianter för att krypa under skinnet på Chicago. Tittar man på deras lag så vet de flesta om att det kryllar  av offensiv kvalité i detta lag. Med spelare som bland annat Patrick Kane, Jonathan Toews och Patrick Sharp så kan man skapa ett massivt tryck på sina motståndare oavsett vilka man möter. Hawks är däremot ganska bra defensivt, men släpper faktiskt till en hel del skott ändå. Offensivt skjuter man näst mest i ligan efter San Jose.

Hawks shots off: 35.0
Hawks shots off on road: 33.10
Hawks shots def: 27.1
Hawks shots def on road: 32.25
Hawks shots against Jets last 10 games: 31.2


Jag kommer även testa ett spel till i den här matchen, fast med en lite mindre peng. Jets skjuter väldigt mycket på hemmaplan och risken är väl ganska stor att man hamnar i underläge ikväll mot ett normalt sett bättre lag. Lite som i Ottawa matchen igår natt. Huvudspelet blir över 58.5 skott till oddset 1.70 och det spelas med 6 units. Det lilla sidospelet blir Winnipeg flest skott på mål till oddset 2.70 och det spelas med 2 units. Båda spelen finner ni hos Bwin.

Över 58.5 skott (1.70) – 6 units
Winnipeg flest skott på mål (2.70) – 2 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden