Nyårsafton, men ändå ingen vila för NHL-spelarna. Jag kommer lägga fokus på ett spel under denna dag och det blir ett skottspel från matchen mellan Winnipeg och Buffalo.

  • Match: Winnipeg – Buffalo
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 1/1, 01.05

Winnipeg är ett härligt gäng att se på. Man spelar fartfylld hockey där mycket bara handlar om att ”tuta och köra”. Skottmässigt så ligger man bra till och har ett snitt på 31.5 skott/match. Det är bra och dessutom bra för oss då man även lämnar lite luckor bakåt. På hemmais är man riktigt bra och lever mycket på sin intensitet och även publiktrycket. Just publiken har en tendens att göra chanserna farligare än vad dom egentligen är med tanke på deras oväsen. Sådant höjer lag och förmodligen slänger man också då in pucken en extra gång på mål. Hemma har man ett brutalt mycket högre snitt i skott framåt än vad man har på resande fot. Det var likadant redan förra säsongen. Snittet på hemmais ligger på hela 35.6 skott och där är man absolut i bland de bästa i hela ligan. Idag möter man dessutom ett lag som släpper till mycket skott och då ska man minst kunna lösa 35 skott. Resten får vi hoppas att Sabres kan lösa.

dustin byfuglien

Buffalo och skottspel rekade vi förra omgången när man stod som värd för Washington och de kommer få mitt förtroende även denna gång. Sabres är ett lag i kris. Eller det kanske är dumt att kalla dem ett krislag när man helt enkelt är för dåliga denna säsong. Laget har stora problem i det defensiva och man släpper till väldigt mycket skott, framförallt på bortaplan där man tillsammans med Washington och Toronto är klart sämst i ligan. Framåt skjuter man inte så mycket, men idag möter man ett lag som är otroligt offensiva och Buffalo trivs bäst med att spela kontringsspel. Det lär som sagt kunna utnyttjas med tanke på att Jets lär gå fram med en hel del folk. Dessutom har Buffalo hittat lite spel sista veckorna och utgör nu faktiskt ett hot i anfallszon. Iallafall mer än de gjorde under starten av säsongen. Tittar man inbördes så har de 7 av 10 senaste matcherna gått över linan. Jag tror på samma öde som senast där vi gick vinnande ur striden.


Jag tror Jets kommer föra spelet kraftigt och Buffalo kommer få spela det kontringsspel man vill. Då kommer båda lagen få sina chanser. Sabres släppte till 50 skott senast och det skulle faktiskt inte förvåna mig om Jets är upp och nosar där också. Mitt spel denna nyårsafton blir över 58.5 skott till oddset 1.85. Spelet hittar ni på Bwin och vi får pengarna tillbaka ifall det skulle stanna på exakt 59 skott.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till och GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

/Heden