Det ska vara stor klasskillnad mellan dessa lagen då Port Vale leder serien och nu gästar man nästjumbon Wimbledon! Jag tycker utgången i matchen är given och kliver in tungt här!


Wimbledon – Port Vale
Spel: 2
Odds: 2.00 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.45

Wimbledon ligger näst sist i tabellen och har en genomusel höst bakom sig. Man avslutade 2012 med usla formraden 0-2-6 och målskillnaden 4-15 på dessa matcherna. Wimbledon har dock inlett 2013 på ett mycket bra vis med 2 segrar och 1 oavgjord match. Den oavgjorda matchen kom i senaste matchen där man mötte Wycombe på hemmaplan och matchen slutade 2-2. Noterbart är att samtliga lagen man mött i dessa tre matcher är lag från seriens nedre halva. Nu ställs man mot serieledarna och då lär det bli tuffare…

Wimbledon har seriens minsta arena, Kingsmeadow, som endast tar 4.720 åskådare när det är fullsatt. Mycket talar för att det kommer bli en hel del folk på matchen nu när serieledarna kommer på besök. Wimbledon är dock seriens i särklass sämsta hemmalag med bara 9 inspelade poäng på 13 matcher. Man har resultatraden 2-3-8 och målskillnaden 12-22 på hemmaplan den här säsongen. Om man ser till matcherna där laget lyckats ta poäng så har alla poängen kommit mot lag på den nedre halvan förutom segern mot Chesterfield i premiäromgången i somras. Det jag försöker säga är att Wimbledon är precis genomusla på sin hemmaplan och man har inte vunnit här sedan 22 Oktober i höstas…

Port Vale leder tabellen och värt att nämna direkt är att man seriens bästa bortalag och man är betydligt starkare på bortaplan än på sin hemmaplan vilket talar för mitt spel här! Man har fin form med 4 segrar och 1 förlust på lagets 5 senaste matcher. Man spelar mycket fin fotboll för dagen och i de två senaste matcherna så krossade man först Plymouth hemma med 4-0 för att sedan vinna borta mot serietvåan Gillingham med 2-1.

Port Vale är som sagt riktigt, riktigt starka på bortaplan där man ofta får med sig poäng hem. Man har resultatraden 9-3-2 och 26-15 i målskillnad på dessa matcher. Formen är dessutom ruskigt bra då man har 3 raka segrar på bortaplan där man bland annat slagit tvåan Gillingham och sexan Rotherham. Går vi ännu längre bak i lagets fina form så har Port Vale 6 raka bortamatcher utan förlust varav 4 av dessa har slutat med seger!  


Port Vale har en riktigt vass anfallare i Tom Pope som är värd att hålla ögonen på. Han öser in mål för dagen och har gjort 3 mål på Port Vales 2 senaste matcher så formen är minst sagt på topp! Han leder seriens skytteliga med sina 24 mål i år!

Wimbledon har stora frågetecken för försvararna Antwi, Osana och mittfältarna Cummings och Yussuff. Samtliga dessa spelare är tveksamma till start och det återstår att se vilka som kan spela eller ej.
Port Vales nyförväv Daniel Jones går med största sannolikhet rakt in i lagets backlinje till den här matchen. Man har sena tester på McCombe och Dodds här.