lisickiSabine Lisicki är en spelare som höjer sig enormt mycket på gräs och får ut väldigt mycket av grundslagen på ett sådan snabbt underlag. Idag ställs hon mot överlägsna världsettan som redan börjat snegla lite på segerpokalen.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: Wimbledon
  • Match: Serena Williams – Sabine Lisicki
  • Spel: Över 17,5
  • Odds: 1,80 @ William Hill
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 14.00

Tyskan Lisicki har, med damtourens mått mätt, en riktigt bra serve och stenhårda grundslag. Hon spelar med extremt små marginaler vilket gör att hon emellanåt gör plattmatcher, men när hon nu är i fjärde omgången av Wimbledon med nästan fläckfritt spel tror jag att hon kan plocka några games av Williams.

Lisicki är född 89 och slog igenom ordentligt 2009. Sedan dess har hon aldrig förlorat med större marginal än 19 games i en gräsmatch. Totalt har hon 26-7 på gräs och har slagit både Wozniacki, när danskan var världsetta och Sharapova på gräs. Hon har tagit sig till kvartsfinal i Wimbledon två gånger och semifinal en gång. En sak är säker. Lisicki är bra på gräs.

Dessvärre möter hon världens genom tiderna bästa grässpelare. Serena Williams är ett monster, men idag kommer hon inte kunna panga in returer på löpande band som hon brukar. Lisicki har en för bra serve. Amerikanskan har släppt ett par servegem i turneringen, men att hoppas på att tyskan breakar mer än en gång vore att ta i.

Serena har 2-0 i matcher där ena bröts tidigt i första set och i den andra vann världsettan i raka set. Men när det gäller Lisicki är dagsformen väldigt viktig och just nu ser hon harmonisk ut.

Det som talar för en jämn match, eller, särskilt jämn behöver den inte bli. Men det som talar för att Lisicki ska plocka ett knippe games är dels att Williams har haft ett mycket enkelt spelschema och mött spelare som knappt är förmögna att få bollen över nät på serven. Hon är i princip redan klar vinnare av turneringen och ser faktiskt inte fullt lika bra ut i år. Inte lika bra som 2012.

Linan på 17,5 games borde absolut spricka. 6.4,6-2 räcker.