Rhyne Williams har garanterat kapacitet att hota Lleyton Hewitt i andra omgången i Atlanta. Hewitt har spelat mycket på sistone och han tappade förstaserven mot Roger-Vasselin i första omgången. Williams skrällvann mot landsmannen Kudla vilket gör detta möta ännu intressantare.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Atlanta
  • Match: Rhyne Williams – Lleyton Hewitt
  • Spel: Williams +4,5
  • Odds: 1,74 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 23:30

 

Rhyne slog alltså en livslång antagonist med 7-5, 6-4 i första omgången och bevisade att han är på hugget den här veckan. Det har varit lite si och så med formen på sistone, men detta känns ändå som ett perfekt läge att hota Hewitt.

Lleyton fick otroligt mycket gratis mot Edouardo Roger-Vasselin i första omgången. Fransmannen spelade under långa perioder helt utan förstaserve, istället fick en av världens bästa returtagare en dålig andraserve att arbeta med. Matchen slutade, trots detta och trots att Roger-Vasselin inte vunnit på månader, 6-4, 6-4.

Hewitt har spelat otroligt många matcher på sistone och när han nu gått över till hardcourt är han absolut inte lika farlig som på gräs. Det är heller inte omöjligt att han får på halvfart med tanke på stundande Grand-Slam som inleds om en månad.

Senaste året har Williams plockat en challenger-titler och ytterligare två semifinaler. Allt på snabba underlag. Rhyne har en bra serve. Mot Kudla slog han in 16 ess och vann över 80% på förstaserven. Med tanke på hur illa Hewitt returnerade Roger-Vasselins förstaservar vill jag tro att han kan hålla statsen även mot australiensaren.

Ger vi Williams 4,5 games försprång ska han hålla undan. Hewitt imponerar sällan direkt efter grässäsongen och det kan tänkas att veteranen vill spara på kroppen. I dagsläget spelar han inte tennis för att vinna 250-turneringar.

Det ska sägas att Hewitt absolut inte imponerade i första omgången. Han hade en förstaserveprocent runt 50% och förlorade hälften av andraservarna.