Serena WilliamsSerena Williams är i Sverige, Båstad, på finbesök men tycks trivas måttligt, åtminstone på tennisbanan.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: WTA Båstad
  • Match: Serena Williams – Lourdes Domingues-Lino
  • Spel: Domingues-Lino
  • Odds: 1,75 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 14.00

Nu har det fallit sig så väl att Williams vunnit stort i båda inledande matcherna. Men hon ser oförskämt arrogant ut och gör busenkla misstag. I mötena med Karantcheva och Tatishvili rörde hon sig knappt. Någon fotarbete existerade inte och mot Tatishvili blev världsettan breakad tre gånger. Alltså 3 av georgiskans 5 vunna games kom från Williams servegames.

Man måste även säga att både Karantcheva och Tatishvili stod för bedrövliga matchinsatser. Den förstnämnda slog 14 dubbelfel och Tatishvili 9. Ändå vann de 3 respektive 5 games av amerikanskan och båda gångerna var Serena riktigt dålig och slog, för att vara Serena, väldigt få vinnare.

Hon har svårt att hantera vinden, solen och studsen på banan. Det gnäller hon offentligt om. Väderförhållanden påverkar så klart båda spelarna, men alltid i sådana fall gynnar det underdogen. Det sägs dessutom att Serena njuter mycket av vistelsen i Båstad, att hon snarare ser det som en betald (10 miljoner SEK) semester, medan Dominqgues-Lino alltid spelar för att kunna försörja sig.

williams2

Världsettan ställs mot Lourdes Domingues-Lino som är den högst rankade spelaren som Williams ställts mot i Båstad. Domingues har mött Serena tre gånger och har plockat 7,5 och 3 games. I dagens läge är det högst troligt att spanjorskans tar minst 4.

6-2,7-5 (grus Madrid 2013)

7-5,6-0 (gräs Wimbledon 2007)

6-1,6-2 (hard US-Open 2006)

För det första är Lourdes väldigt bollsäker och låter motståndaren göra misstagen vilket kommer att gynna henna med tanke på Serenas form. Spanjorskan är som allra bäst på grus – vilket är Serenas sämsta underlag. Endast en gång i år har Domingues-Lino förlorat utan att plocka minst 4 games. Det var i Australian Open för nära sju månader sedan.

Väldigt mycket talar för att spanjorskan kan plocka ett knippe games av Serena.