VM-finalen i fotboll spelades i närheten, nu ska även UFC kliva in i inomhusarenan Maracana där en titelmatch i fjädervikt står som höjdpunkt, men innan huvudkortet ska bland annat två welterviktare på frammarsch göra upp om viktiga placeringar i viktklassen. Även här är det Brasilien mot USA där hemmasonen, Rios William Macario, ska ta sig an en formstark Neil Magny. Ett väldigt fint facit till trots, kan inte låta bli att testa ”Patalino” som kan vara en tillräckligt svår nöt att knäcka till 3 ggr.

  • Match: William Macario – Neil Magny
  • Spel: Macario
  • Odds: 3,00 @ Bet365
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 01.00 26/10

Neil Magny, en fd TUF-deltagare som inte var långt borta från att tvingas söka sig till en ny organisation, har nu ett lysande 2014 bakom sig och kan eventuellt avsluta året med att gå 5-0 via en ny seger här. Tekniskt slipad, om än utan några spetsegenskaper, där han i första hand har gått för poängen genom att mala ner motståndarna i ytorna mot utkanten av buren.

William Macario, en fd TUF-finalist hemma i Brasilien där han bär med sig sin enda förlust i karriären, stod för sin UFC-debut innan strax innan nyår där han imponerade enormt genom att fullständigt utklassa veteranen Bobby Voelker över 3 ronder. Han visade prov på fin kreativitet på fötterna med tydlig power där han även mixade in nedtagningar med ett effektivt försvar.


De fina resultaten till trots, Magny är inte alltför märkvärdig och har varken varit prickfri eller särskilt dominant i någon av sina 4 segrar under årets gång. Noterbart att han, över dessa matcher, inte har prickat in mer än ca 41 procent av alla nedtagningar han har gått för där kvällens motståndare verkligen kan testa spelbolagens favorit stående. Jag anser att Magny övervärderas något medan Macario kan vara bättre än det oddsen tyder på i dagsläget. ”Patalino” har riktigt bra händer, borde kunna hota desto hårdare när han väl sätter någon av sina attacker och eventuellt stjäla en jämn rond från domarna här på hemmaplan. En intressant underdog testas. William ”Patalino” Macario att stå som segrare med en låg insats.

/Puyol