Bottenlaget drabbar samman med topplaget. Är det så enkelt som man kan tro? Jag har saken klar för mig, häng på!

Willem II – Twente
Spel: Handicap (1-0) 2
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.45

Willem II slutade femma i andra divsionen förra säsongen men lyckades trots det kvala upp till högsta ligan så med andra ord är man tveksamma nykomlingar och man har inlett säsongen därefter. Man spelade på ”nykomlingsenergi” i de två inledande matcherna när man kryssade mot NAC Breda och Groningen men i de två senaste matcherna har man åkt på stryk med 0-2 hemma mot Vitesse och 3-0 borta mot Roda. Man är inget bra lag och håller absolut inte samma nivå som topplagen gör och jag har väldigt svårt att se hur man ska ha en chans mot Twente här idag.

Alla som följer den holländska ligan vet att Willem år efter år har varit en slagpåse i högsta ligan men med nöd och näppe lyckats hålla sig kvar. På de 8 senaste åren har man en 12e plats som bästa placering i ligaspelet. Man lär bli en slagpåse även i år…

Twente har inlett ligan strålande och har 4 segrar av 4 möjliga med 9-2 i målskillnad plus att man är vidare i Europa League där man slog ut Bursaspor från Turkiet. Man har slagit Venlo, Nijmegen, Groningen och NAC Breda så det är inga storlag man mött direkt men man ställs återigen mot ett på pappret ”enkelt” motstånd och man bör vinna enkelt här.

Twente har haft väldigt enkelt för Willem II de senaste åren och man är nu uppe i 9 raka segrar mot dem nu på hemma och bortaplan. Noterbart är att man vunnit 8 av dessa med 2 mål eller fler vilket talar för mitt spel här. På bortaplan är man uppe i 13 raka ligamatcher utan förlust mot dem varav de 5 senaste matcherna har slutat med seger med 2 mål eller fler!