Nedflyttningsstriden börjar närma sig ett avgörande där hemmalaget jagar dyrbara poäng på DW Stadium. Wigan tar emot Swansea med chans att kliva upp på rätt sida om strecket, och kanske har man just kvällens motstånd i ett rätt skede av säsongen. Mina funderingar kring matchen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Wigan – Swansea
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,92 @ Betsafe
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 20.45

Wigan har spelat sig hela vägen till en FA-cupfinal men har fortfarande en hel del att styra upp på den här fronten om vill spela sin 9:e Premier League-säsong i följd. Senast hämtade man 3 dyrbara poäng via ett sent segermål borta mot West Brom och via en ny seger här går man upp på 38 poäng tillsammans med 3 lag till, vilket säger en del om hur pass jämnt det är här nere.

Swansea har i jämförelse med det redan spelat in en cuptitel och därmed säkrat spel i Europa till nästa säsong. Michael Laudrup har gjort ett väldigt fint jobb, likt föregångarna, med det här materialet men trots att man alltjämt placerar sig på den övre halvan av tabellen så har man tappat en stor del av sin framfart på slutet där man nu inte har vunnit en match på 2 månader.

Wigan kommer till spel utan Maynor Figueroa och Jean Beausejour, utöver Ivan Ramis och Albert Crusat som är långtidsskadade sedan tidigare. Frågetecken på mittbacken Antolin Alcaraz som börjar närma sig en comeback. Swansea saknar sin skyttekung Michu pga en muskelbristning där även Roland Lamah är otillgänglig för spel.

För egen del är jag inte det minsta förvånad över Swanseas utveckling. I och med att man säkrade Carling Cup så har resultaten i ligan, rent sportsligt, varit av mindre betydelse där den bristande motivationen är en del av formsvackan. Även om prestationerna på slutet inte har varit svaga rakt igenom, så har man stundtals sett något oinspirerade ut där det annars så trygga grundspelet inte har varit vägvinnande. Man har gått utan seger i 7 ligamatcher i följd där man har släppt in 2 mål i 5 av dessa matcher.

Wigan har en förmåga att överleva där man av tradition brukar växla upp och sätta in en spurt om det så skulle behövas i den här fasen av säsongen. Man har varit i en liknande situation vid ett antal tillfällen, där man anmärkningsvärt nog har klarat sig kvar i 7 raka Premier League-säsonger med en målskillnad på minus 140. Rent spelmässigt är man bättre än den här tabellplaceringen och trots att resultaten har uteblivit i några matcher på slutet så presterar man bra i nuläget. Innan segern senast borde man ha fått med sig minst en poäng eller fler från matcherna mot Manchester CityWest Ham och Tottenham där jag i första hand skulle vilja lyfta fram erfarenheten från föregående säsonger samtidigt som man har ett fyndigt anfallsspel. 5 mål har spottats in i de 2 senaste matcherna.


Föredrar det här spelet till ett lite bättre odds framför den raka hemmasegern om man ser till att Wigan har släppt in 2 mål/hemmamatch under den pågående ligasäsongen där man endast har hållit nollan intakt i en av 17 matcher. Väljer att koncentrera mig på vad man kan prestera framåt där ett högmotiverat Wigan får mitt förtroende här. Hemmalaget att stå för minst två mål spelas strax över medel.

/Puyol