Ännu en Premier League-match denna lördag med fokus på ett möte mellan två lag i den undre halvan av tabellen, även om jag tror att det här kommer bli något mer välspelat att jämföra med QPR-Norwich. Wigan och Southampton gör upp om viktiga poäng på DW Stadium där jag tror att båda lagen kan få känna på nätmaskorna.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Wigan – Southampton
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,65 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00

Wigan har nu landat strax under nedflyttningsstrecket på målskillnad. Ingen ny situation för Roberto Martinez och hans mannar som är vana vid att vara nederlagstippade men som säsong efter säsong lyckas undvika den där degraderingen. Något som dock kan bli verklighet om man inte rycker upp sig, om man nu vill klara det på egen hand, då man endast har vunnit en av de 11 senaste ligamatcherna. Senast (Stoke borta) såg iallafall den andra halvleken lovande ut då man lyckades knipa en poäng trots ett underläge på 2 bollar.

Desto bättre form hos Southampton som har tagit poäng i 8 matcher under samma period, och det ser betydligt bättre ut i nuläget att jämföra med den blytunga inledningen. Senast fick den nye Mauricio Pochettino se sitt manskap stå upp på ett bra sätt mot Man Utd på Old Trafford, och även om underläget kunde ha varit större inför den sista kvarten så var man nära ett forcera in en poäng.

Wigan har fortfarande en lång skadelista, där Ramis och Alcaraz är alternativ till backlinjen som inte kan delta. Crusat, Miyachi och Watson är borta sedan tidigare. Koné är iväg på det afrikanska mästerskapet. Frågetecken på Boyce. Southampton får åter klara sig utan Fonte i mittlåset samt do Prado.

Det här är ett möte mellan två spelande lag även om kunnandet stannar under en viss nivå, därav tabellplaceringarna, dock en hyfsad skillnad i produktion om man jämför med lag som Aston Villa och QPR som tillhör samma regioner av tabellen. Båda lagen gör det relativt bra i anfallsväg sett till materialen man förfogar över. Försvarsspelet kunde dock ha varit något vassare för bådas del då man snittar 1,875 respektive 1,75 insläppta mål/match, med skillnaden att bortalaget har sänkt sitt snitt avsevärt den senaste tiden.

Tror nog att de här lagen kan hota varandra och att de kommer få varsin period under matchens gång, med hjälp av att man inte kan ställa upp med det allra bästa man har sett till vad som skulle kunna gynna de båda lagens försvarsspel. Wigan har haft problem med skadade backar, samt saknad av städaren Watson på mitten, hela säsongen medan jag ser José Fontes frånvaro i Southamptons backlinje som ett minus.

Om man ser till det statistiska under pågående ligasäsong så har Wigan fortfarande, efter 12 försök, inte lyckats hålla nollan på hemmaplan. Southampton har gjort mål i 10 av 12 bortamatcher så här långt samtidigt som man endast har lyckats hålla nollan intakt vid ett tillfälle utanför St. Mary’s. Wigan har, hemma på DW Stadium, endast misslyckats med att göra mål mot topplagen.


Spelar på att båda lagen står för minst ett mål vardera under 90 minuters speltid.

/Puyol