Här har vi en riktigt spännande match på förhand mellan 5an och 6an i tabellen. Båda måste gå för seger här för att inte tappa sina platser i tabellen. Det ser mycket jämnt ut på förhand och i mina ögon finns ett mycket bra spel här!

Wigan – Reading
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.85 @ Unibet
Insats: 5/10
Spelstopp: 16.00 

Wigan ligger 5a i tabellen med sina 67 poäng och möter här Reading som ligger 6a och som har 64 poäng. Bakom Reading finns ytterligare två lag på 64 poäng och ett lag på 62 poäng så det är ytterst jämnt om play-off platserna i år. Wigan har en match mindre spelad och kan vid seger här ta ett enormt kliv mot en säkrad play-off plats. Formen är dock på nedåtgående för Wigan som i helgen åkte ur FA-Cupen mot Arsenal efter straffar. Dessförinnan åkte man på stryk hemma mot bottenlaget Millwall med 0-1 så nu bör man vara ruskigt revanschsugna här! Man har visserligen roterat en hel del i truppen den senaste tiden men en sak är säker och det är att man kommer ställa upp med bästa tänkbara lag här för att så tidigt som möjligt säkra play-off platsen! Wigan har en styrka i att sprida målskyttet i laget men vassast är  Nick Powell och Jordi Gomez som gjort 7 respektive 6 mål framåt. Man har flera gånger den här säsongen visat att man höjer sig ett par nivåer i viktiga matcher och det talar för laget här!

Reading har varit väldigt ojämna den senaste tiden men man har visat upp en riktigt fin bortaform även om man förlorade mot Bournemouth senast. Före den matchen hade laget 6 raka utan förlust varav 5 av dessa har slutat med seger! Det börjar dra ihop sig nu och man måste plocka poäng i alla matcher som kommer nu för att behålla sin play-off plats. Man är fortsatt skadedrabbade men trots skadorna har man gjort det bra och nu har man en ruskigt viktig match framför sig vilket bör innebära att spelarna höjer sig i laget. Matchen känns helt öppen på förhand och med tanke på Readings fina bortaspel så känns spelet riktigt bra här. Man har gjort mål i 6 raka matcher nu och mot Wigan lär man fortsätta målskyttet!

Wigan-Athletic-logo            reading-fc

Wigan får klara sig utan Roger Espinoza och Callum McManaman här.
Reading har det jobbigare då spelare som Hope Akpan, Danny Guthrie, Jem Karacan, Danny Williams och Garath McCleary kan missa matchen här. Man har dock sina vassaste anfallsvapen i Adam Le Fondre (13 mål) och Pavel Pogrebnyak (11 mål) hela och friska!

Summering:
Det är två lag med starka offensiver som drabbar samman här och inget av lagen visar någon större form för dagen. Matchen känns oerhört jämn på förhand och i mina ögon kan den sluta hur som helst. Pressen ligger på båda lagen och i Championship blir det ofta mål åt båda hållen i matcher som denna, jag lirar båda lagen gör mål utan att tveka!

Något som talar för spelet är båda lagens förmåga att vara inblandade i matcher där båda lagen gör mål i matchen. För Wigans del har 6 av lagets 9 senaste matcher slutat med att båda lagen gjort mål och för Readings del har 5 av lagets 6 senaste matcher slutat med att båda lagen gjort mål! Lägg därtill att man gjort 14 mål på dessa 6 bortamatcher så någon rädsla för att Reading inte skall göra mål här har jag knappast.