Återigen, en väldigt intressant Premier League-helg ur spelsynpunkt med många intressanta objekt över 2 ggr pengarna. Hittar ett sådant här där alternativen kan variera på det ena laget, men väljer att testa det här överspelet som känns klart spelvärt om man går på det ena lagets digra skadelista.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Wigan – QPR
  • Spel: QPR över 1,5 mål
  • Odds: 2,70 @ Betsafe
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 16.00

QPR har som bekant satsat en del på nyförvärv sedan Tony Fernandes tillträdde som majoritetsägare i London-klubben. Även om dessa spelare inte håller samma kvalitet som lirare ex. Manchester City och Chelsea plockar in så har årets säsong varit en klar besvikelse så här långt och man står fortfarande utan seger, det enda laget i ligan som har den nollan intakt i övrigt. Men sedan det att Mark Hughes fick kängan och den karismatiske Harry Redknapp har tagit över som manager så har man stått för en uppryckning. Man hade bl.a. ledningen borta mot Manchester United innan man föll ihop sista halvtimmen medan man har tagit poäng i de två senaste matcherna mot Sunderland och Aston Villa – med bättre marginaler, strider man likt väl kunde ha gått segrande ur. En indikation på att den där första vinsten kan vara nära.

Anfallaren Bobby Zamora blir borta en längre tid pga skada. Han har dock varit iskall och ses därför inte som något större avbräck. Ett sent test dock på en av ligans absolut bästa målvakter, nyförvärvet Julio Cesar. Robert Green står beredd att ersätta isåfall. Stephane M’bia ska vara spelklar efter en olycklig krock förra helgen.

Wigan kliver in i det här mötet med en negativ trend bakom sig, vilket är vanligt runt den här perioden då Roberto Martinez mannar har en förmåga att spela upp sig när man närmar sig slutspurten. Man får nog säga att det här är ett ganska speciellt lag då man har klarat sig kvar i Premier League 5-6 år i rad trots att man kan ha över 100 mål minus i målskillnad. Kan med andra ord vara värt att inte räkna ut de blåvita strax utanför Manchester, men med de senaste matchernas manfall, framförallt i försvaret, så tror jag att svårigheterna kan fortsätta i ett par matcher framöver.

Väldigt svårt att säga hur man kommer formera laget i dagens match med ett par spelare strukna från uppställningen. Kaptenen Gary Caldwell är avstängd precis som backkollegan Maynor Figueroa. På samma positioner är Ivan Ramis och Antolin Alcaraz skadade. Övriga spelare som inte kan delta är Ben Watson, Shaun Maloney, Albert Crusat och Ryo Miyachi.


Det till trots så är Wigan i sina bästa stunder ett klart dugligt, spelande lag med vassa lirare framåt i form av Di Santo, Koné och Gomez. QPR öser inte direkt in mål framåt (är dock i ledning i en olycklig statistik som säger att man har haft flest ramträffar av samtliga lag den här säsongen) samtidigt som man inte har vunnit en ligamatch på bortaplan på dryga året, men om det är någongång man får ges en klart duglig chans så är det nu. Hemmalaget känns väldigt instabilt i nuläget med alla dessa frånvaron i en i övrigt tunn trupp. Noterbart är att Wigan har släppt in minst två mål i 5 raka ligamatcher.

Personligen så föredrar jag, som jag har nämnt tidigare, överspel/lag före raka segrar. Till de som däremot föredrar det sistnämnda alternativet så finns bortasegern till 3 ggr pengarna hos Unibet. Borde även gå att leta draw no bet-alternativet till drygt 2 ggr på bortalaget hos diverse spelbolag. Mitt spel blir dock att bortalaget gör minst 2 mål i den här matchen.

Sidospel:
Bortalaget att göra mål i båda halvlekarna 4,30 (Unibet) 0,5/10 units

/Puyol